Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γυμνή διαδήλωση στη Βαρκελώνη κατά της γούνας

Γυμνή διαδήλωση στη Βαρκελώνη κατά της γούνας

Γυμνοί και έχοντας βάψει το σώμα τους με κόκκινη μπογιά σαν αίμα, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν κατά των ενδυμάτων που φτιάχνονται από γούνα. Κάθε χρόνο, περισσότερα από 60 εκατομμύρια ζώα, εκ των οποίων 32 εκατομμύρια στην ΕΕ, θανατώνονται παγκοσμίως με στόχο την εκμετάλλευση της γούνας τους, σύμφωνα με την οργάνωση AnimaNaturalis.

Γυμνοί και έχοντας βάψει το σώμα τους με κόκκινη μπογιά σαν αίμα, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν κατά των ενδυμάτων που φτιάχνονται από γούνα.

«Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν μονάχα για ένα παλτό;» έγραφε πλακάτ που κράταγε η 53χρονη, Λουίσα Εσκριμπάνο. Στο πλευρό της η 21χρονη κόρη της Μπάρμπαρα. Και οι δύο γυναίκες, μαζί με άλλους διαδηλωτές, είχαν πέσει στο έδαφος όπου κείτονταν ακίνητοι.

Η Λουίσα θεωρεί πως είναι «πολύ σημαντικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για όσα υπόκεινται τα ζώα. «Την τύχη τους την αγνοούν σε μεγάλο βαθμό πολλοί πολίτες» τόνισε η ίδια.

«Τα ενδύματα από γούνα συνδέονται, εσφαλμένα, με την πολυτέλεια και την μόδα» υπογράμμισε η Άιδα Γκασθόν, υπεύθυνη του ισπανικού παραρτήματος της οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων AnimaNaturalis που οργάνωσε την διαδήλωση.

«Όμως εάν εμείς μπορούμε να δείξουμε τον πόνο που υπάρχει πίσω από ένα γούνινο παλτό και να προωθήσουμε τις πολλές ενδυματολογικές εναλλακτικές που δεν προϋποθέτουν την θυσία ενός ζώου, τότε μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να μην αγοράζουν πλέον γούνες» πρόσθεσε η ίδια.

Κάθε χρόνο, περισσότερα από 60 εκατομμύρια ζώα, εκ των οποίων 32 εκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θανατώνονται παγκοσμίως με στόχο την εκμετάλλευση της γούνας τους, σύμφωνα με την AnimaNaturalis.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024