Γαλλία: Προς παράταση η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω εκλογών
Η γαλλική κυβέρνηση θα εισηγηθεί την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Απριλίου θα γίνουν με απόλυτη ασφάλεια. Ο νέος πρωθυπουργός τοποθέτησε την παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου 2017.
Η γαλλική κυβέρνηση θα εισηγηθεί την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Απριλίου θα γίνουν με απόλυτη ασφάλεια.
Ο νέος πρωθυπουργός, Μπερνάρ Καζνέφ, τοποθέτησε την παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου 2017, γεγονός που σημαίνει ότι καλύπτεται και η εθνική επέτειος της επόμενης χρονιάς.
H σχετική απόφαση αναμένεται να εγκριθεί από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα.
Θα πρόκειται για την πέμπτη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από το τρομοκρατικό χτύπημα του Νοεμβρίου του 2015 στο Μπατακλάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ ήταν πιο εκτεταμένοι από τους προηγούμενους – Επλήγησαν «πάνω από 80 στόχοι»
- Ιρλανδία: Η Βουλή εγκρίνει απαγόρευση των εισαγωγών προϊόντων από ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτικη Οχθη
- Κρίση θεσμών στην Ελλάδα;
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442