
Παρά το «όχι» Τραμπ, η Ιαπωνία προχωρά τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου
Το Κοινοβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε απόφαση για την επικύρωση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου των χωρών του Ειρηνικού (ΤΡΡ), και αυτό παρά την απόφαση του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να μην συμμετάσχει σε αυτήν.
Το Κοινοβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε απόφαση για την επικύρωση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου των χωρών του Ειρηνικού (ΤΡΡ), και αυτό παρά την απόφαση του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να μην συμμετάσχει σε αυτήν.
Για την Ιαπωνία η συμφωνία έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι είναι ένας τρόπος να περιορίσει την εμπορική κυριαρχία της Κίνας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Η συνάντηση έγινε στη Νέα Υόρκη σε πολύ καλό κλίμα με τον Ιάπωνα να δηλώνει ότι ο Τραμπ είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης…
Ο Τραμπ, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του για τις πρώτες 100 ημέρες στον Λευκό Οίκο είπε ότι μια από τις πρώτες του δράσεις ως πρόεδρος θα είναι η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία.
Κατά την προεκλογική του εκστρατεία, η απόσυρση από την εμπορική συμφωνία των 12 χωρών αποτέλεσε κεντρική δέσμευση του Τραμπ, ο οποίος την αποκάλεσε «καταστροφική» για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ.
Oι χώρες που έχουν δηλώσει πρόθυμες να συμμετάσχουν στην ΤΡΡ είναι: Ιαπωνία, Αυστραλία, Μπρουνέι, Καναδάς, Χιλή, Μαλαισία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Περού, Σιγκαπούρη και Βιετνάμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνελήφθη 28χρονος για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου
- Ο φωτογράφος αποκάλυψε το παρασκήνιο για τη φωτογραφία των Μέσι – Γιαμάλ
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαρροή αερίου σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά
- Όταν η Μαίρη Λίντα ξεσήκωσε τον Λευκό Οίκο με τον Μανώλη Χιώτη
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τον πρώτο μεταδοτικό καρκίνο σε ψάρια
- Συνομιλίες του επικεφαλής της Μοσάντ με τον ομόλογό του της CIA στις ΗΠΑ
