Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα... ευρωσφαλιάρα στον Παναθηναϊκό από τη Θέλτα

Νέα… ευρωσφαλιάρα στον Παναθηναϊκό από τη Θέλτα

Με την 5η του ήττα στα 6 παιχνίδια που έδωσε στον 7ο όμιλο του Europa League αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός. Το γκολ του Γκουϊντέτι στο 4΄ και το πέναλτι του Ορεγιάνα στο 76΄ χάρισαν τη νίκη με 2-0 στην Θέλτα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και ταυτόχρονα την πρόκριση στην ισπανική ομάδα στην φάση των «32» της διοργάνωσης.

Με την 5η του ήττα στα 6 παιχνίδια που έδωσε στον 7ο όμιλο του Europa League αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός. Το γκολ του Γκουϊντέτι στο 4΄ και το πέναλτι του Ορεγιάνα στο 76΄ χάρισαν τη νίκη με 2-0 στην Θέλτα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και ταυτόχρονα την πρόκριση στην ισπανική ομάδα στην φάση των «32» της διοργάνωσης.

Το «τριφύλλι» δεν κατάφερε ούτε στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη να βάλει «φρένο» στην… κατηφόρα που έχει πάρει στο Europa League την τελευταία 4ετία. Η τελευταία φορά που νίκησε σε αγώνα ομίλων ήταν στις 22 Νοεμβρίου του 2012 όταν είχε επικρατήσει με 1-0 της Μάριμπορ. Έκτοτε δεν έχει καταφέρει να «γευτεί» την χαρά των τριών βαθμών, με την εφετινή του παρουσία να είναι μία από τις χειρότερες με 5 ήττες και μόλις μία ισοπαλία (2-2 με τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και στο τρίτο λεπτό πλησίασε στο γκολ με την προβολή του Ρινάλντι που έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Ρούμπεν. Ένα λεπτό μετά, όμως, δέχτηκε γκολ στην πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ του Στιλ. Από τη σέντρα του Μάγιο και αδράνεια των Μέστο, Μολέδο στο κέντρο της άμυνας, ο Γκουϊντέτι με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Το γκολ «πάγωσε» τους «πράσινους» που είχε μπει ορεξάτοι στο γήπεδο κι έδωσε από την άλλη μεριά μεγαλύτερη ώθηση στους Ισπανούς που δεν ήθελαν απλά τη νίκη, αλλά με όσο το δυνατό περισσότερα γκολ. Μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες δεν σημειώθηκαν από κει και πέρα. Η ομάδα του Μπερίσο έβγαινε πιο απειλητικά στην επίθεση, κυρίως από δεξιά με τον Μάγιο, αλλά δεν ήταν απειλητική για την εστία του Στιλ.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, κυρίως με τους Γουακάσο και Βιγιαφάνιες, αλλά δεν είχαν καλή τελική πάσα κι ο Ρινάλντι δεν φάνηκε ιδιαίτερα εκτός από την φάση του 3ου λεπτού.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι πιο δυνατά στην επανάληψη από την ισπανική ομάδα, πίεσε για την ισιφάριση, αλλά όλες οι προσπάθειες των παικτών του ήταν ημιτελείς χωρίς να απειλήσουν ούτε μία φορά την εστία του Ρούμπεν.

Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν «κατεβάσει ταχύτητα» και δεν έδειχναν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για να βγουν στην επίθεση (τους «βόλευε» και το αποτέλεσμα ανάμεσα στη Σταντάρ και στον Άγιαξ), εντούτοις κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 76΄ με το πέναλτι του Ορεγιάνα. Παράβαση που υπέπεσε ο Μολέδο, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα κλώτσησε στο λαιμό τον Γκουϊντέτι.

Διαιτητής: Αντρίς Τρεϊμάνις (Λετονία)

Κίτρινες: Γουακάσο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης):
Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ζέκα, Λουντ (83΄ Κουτρουμπής), Εμποκού, Γουακάσο, Βιγιαφάνιες (70΄ Λέτο), Ρινάλντι (60΄ Ιμπάρμπο)

ΘΕΛΤΑ (Ε.Μπερίσο):
Ρούμπεν, Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάλια, Τζόνι, Ραντόγια, Βας (63΄ Ντίας), Ερνάντεθ, Μπονγκοντά, Γκουιντέτι (90΄ Γκόμεζ), Ορεγιάνα (82΄ Σίστο)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024