Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Park your cinema και στις γιορτές

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Park your cinema και στις γιορτές

Το συναρπαστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, συμπληρώνεται με τις αγαπημένες και καθιερωμένες προβολές του Park your Cinema. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μικροί και μεγάλοι θα βρουν να παρακολουθήσουν ταινίες κλασικές ή πρόσφατες και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο, παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες που προτείνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στους […]

Το συναρπαστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, συμπληρώνεται με τις αγαπημένες και καθιερωμένες προβολές του Park your Cinema. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μικροί και μεγάλοι θα βρουν να παρακολουθήσουν ταινίες κλασικές ή πρόσφατες και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο, παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες που προτείνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στους χώρους του.

Το Park Your Cinema, που βρίσκεται πλέον στην καρδιά του χειμώνα, προσθέτει στο πρόγραμμά του «Ιστορίες Χριστουγέννων», με φιλμ που βάζουν τους θεατές στο κλίμα και το πνεύμα χαράς αυτών των ημερών.

Η σπάνια προβολή της ταινίας του 1940 «Fantasia», του απίστευτα οραματικού έργου του Walt Disney, είναι μια ταινία που δεν πρέπει να χάσουν όσοι δεν έχουν δει!

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι δωρεάν. Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στο έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων και στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events.

Στο υπόλοιπο του Δεκέμβρη και στις αρχές του Γενάρη λοιπόν Park your Cinema με:

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Σάββατο 17/12, 19.30

  • Ο τρόμος της Μαύρης Λίμνης (1954)

Ένα προϊστορικό τέρας που κρυβόταν στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου εντοπίζεται από ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι επιχειρούν να το αιχμαλωτίσουν και να το μεταφέρουν στον πολιτισμό για να το μελετήσουν. Αρχετυπικό φιλμ που γνώρισε τεράστια εισπρακτική επιτυχία στην εποχή του, υποστηριζόμενο από το σασπένς των υποβρύχιων λήψεων αλλά και το απειλητικό 3D του. Φήμες ήθελαν τον Ingmar Bergman να το παρακολουθεί ετησίως την ημέρα των γενεθλίων του! Ο Gill-man συγκαταλέγεται στη λίστα των πλέον διάσημων τεράτων της Universal, φυσικά.
Σκηνοθεσία: Τζακ Άρνολντ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 18/12, στις 19.30

  • Γνήσιο Αντίγραφο (2010)

Ένας μεσήλικας βρετανός συγγραφέας βρίσκεται στην Τοσκάνη για μια διάλεξη και την προώθηση του τελευταίου του βιβλίου. Μια γοητευτική Γαλλίδα που αγαπά τις Τέχνες θα θελήσει να βρεθεί μαζί του, με την επιθυμία να μιλήσουν κατ’ ιδίαν και πιο ουσιαστικά. Πού θα καταλήξει η επαφή τους; Η προτελευταία ταινία στην καριέρα του πρόσφατα ιρανού σκηνοθέτη Αμπάς Κιαροστάμι, σχολιάζει τη σημασία του αυθεντικού απέναντι σε ένα αντίγραφο.

Κυριακή 18/12 στις 17.30

  • Μπομπ Σφουγγαράκης: Έξω απ΄τα νερά του (2015)

Ακόμα πιο σουρεαλιστική συνέχεια των περιπετειών του αγαπημένου animated ήρωα, που βγαίνει πια και στο… γήινο σύμπαν, μπερδεύοντας το κινούμενο σχέδιο με την πραγματικότητα! Έγινε η πέμπτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 2015 για φιλμ του είδους του, επιβεβαιώνοντας το ακλόνητο σουξέ του Μπομπ. Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.
Σκηνοθεσία: Paul Tibbitt, Mike Mitchell

Τρίτη 20/12 στις 19.30

  • Πάρτι φαντασμάτων (1988)

Ένας εγωίσταρος και κυνικός παραγωγός της τηλεόρασης κάνει μαύρα τα Χριστούγεννα των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά του, επαγγελματικά και προσωπικά. Τρία πνεύματα θα τον επισκεφτούν τη νύχτα της παραμονής, για να τον διδάξουν το νόημα της γιορτής αυτής αλλά και της ζωής ταυτόχρονα. Μία μοντέρνα διασκευή στο A Christmas Carol του Καρόλου Ντίκενς.
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Ντόνερ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 21/12 στις 19.30

  • Μουσική Παρέλασις (1942)

Ένας τραγουδιστής κι ένας χορευτής είναι οι αιώνιοι αντίπαλοι για την καρδιά της μοιραίας Lila, με την τελική νίκη να ορίζεται στις γιορτινές μέρες και στο επαρχιακό club του πρώτου, το οποίο ανοίγει μονάχα για τα Χριστούγεννα. Οι Μπινγκ Κρόσμπι και ο Φρεντ Αστέρ πρωταγωνιστούν σε αυτό το θρυλικό μιούζικαλ, όπου ακούστηκε για πρώτη φορά το πλέον κλασικό White Christmas, το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις single στην ιστορία της δισκογραφίας μέχρι το 1997!
Σκηνοθεσία: Μαρκ Σάντριχ

Πέμπτη 22/12 στις 17.30

  • Happy Feet 2 (2011)

Τα αγαπημένα και χορευταράδικα πλάσματα της Ανταρκτικής, που αγαπήθηκαν τόσο στο πρώτο φιλμ του 2006, επιστρέφουν για ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες και νούμερα τα οποία συνοδεύουν πασίγνωστα τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ, Γκάρι Εκκ, Ντέιβιντ Πιρς

Δευτέρα 26/12 στις 19:30

  • O Κατεργάρης των Χριστουγέννων (2000)

Ο Γκρίντς (Jim Carrey), είναι ένα άκαρδο, μεταλλαγμένο πράσινο τριχωτό πλάσμα, που ζει σε μια ορεινή σπηλιά, παρέα με τον σκύλο του. Ο Γκριντς, τρέφεται αποκλειστικά με χορτόζουμο, παρθένο καστορέλαιο και ξινόγαλο! Κάποια στιγμή, ενοχλημένος απο τις ξέφρενες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην γειτονική Whoville, αποφασίζει να ξεγελάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων!
Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ

Τρίτη 27/12 στις 17.30

  • Πάντινγκτον

Ο Πάντινγκτον, ένας γλυκύτατος αρκουδάκος από το Περού, αποδέχεται την ανοιχτή πρόσκληση που είχε απευθύνει Βρετανός εξερευνητής στους θείους του και καταφτάνει στο Λονδίνο, αναζητώντας τους… ΄συγγενείς΄ του! Θα βρει καταφύγιο στο φιλικό σπίτι της οικογένειας των Μπράουν, αλλά θα γίνει και στόχος μιας δαιμόνιας υπαλλήλου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που σκοπεύει να τον ταριχεύσει λόγω εξαιρετικής σπανιότητας. Μια αρχετυπική φιγούρα της αγγλικής κουλτούρας ζωντανεύει στο σινεμά με εξαιρετικά διασκεδαστικό τρόπο, για κάθε ηλικία.
Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση
Σκηνοθεσία: Πολ Κινγκ

Πέμπτη 29/12 στις 19.30

  • Λευκά Χριστούγεννα (1954)

Από φαντάροι στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Bing Crosby και Danny Kaye μετατρέπονται σε φημισμένοι διασκεδαστές του Broadway, οι οποίοι καλούνται να βοηθήσουν τον παλιό τους στρατηγό που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, γνωρίζοντας έτσι τις αδελφές του, Rosemary Clooney και Vera-Ellen. Πώς θα τις κατακτήσουν, άραγε; Ακόμα ένα πασίγνωστο και αγαπητό μιούζικαλ με τραγούδια του Irving Berlin και, φυσικά, το ομώνυμο του τίτλου που ερμηνεύει ξανά στη μεγάλη οθόνη ο Crosby. Η ταινία εγκαινίασε στις ΗΠΑ το σύστημα προβολής VistaVision, προσφέροντας ακόμη πιο widescreen εικόνα.
Σκηνοθεσία: Μάικλ Κούρτιτζ

Παρασκευή 30/12 στις 19.00

  • Φαντασία (1940)


Η τρίτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική παραγωγή του studio του Walt Disney εμπνέεται από οκτώ συνθέσεις κλασικής μουσικής, με κάθε αντίστοιχο φιλμάκι να τις οπτικοποιεί ξεχωριστά, υπό τη διεύθυνση ορχήστρας του Leopold Stokowski. Η διανομή του φιλμ πραγματοποιήθηκε σε μορφή roadshow attraction, περιοδεύοντας σε 13 αμερικανικές πόλεις με ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, οι οποίες χρησιμοποιούσαν το Fantasound, επιτρέποντας στο κοινό της εποχής να ακούσει στερεοφωνικό ήχο για πρώτη φορά στο σινεμά! Το συνολικό κόστος ήταν ανυπολόγιστο, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν επέτρεψε στην ταινία να ταξιδέψει μέχρι την Ευρώπη και το studio ΄μπήκε μέσα΄. Έμεινε, όμως, ένα αγέραστο αριστούργημα κινηματογραφικής ομορφιάς που θα σεβόμαστε για πάντα.
Σκηνοθεσία: James Algar, Samuel Armstrong, Ford Beebe Jr., Norman Ferguson, Jim Handley, T. Hee, Wilfred Jackson, Hamilton Luske, Bill Roberts, Paul Satterfield, Ben Sharpsteen
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου | 19.00

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Τρίτη 3/1 στις 17.30

  • Η ταινία Lego

Μια απίστευτη φαντασμαγορία ψηφιακού animation και των γνωστών παιχνιδοφιγούρων με άπειρες κινηματογραφικές αναφορές που ξεκινούν από σύμβολα των comics (όπως ο Batman ή ο Superman) και φτάνουν μέχρι και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών! Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.
Σκηνοθεσία: Phil Lord, Christopher Miller

Τρίτη 3/1 στις 19.30

  • Μια υπέροχη ζωή (1946)

Ένας απογοητευμένος και καταχρεωμένος οικογενειάρχης, σε κατάσταση απόγνωσης, αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του. Ένας άγγελος θα τον σταματήσει και θα του δείξει πώς θα ήταν ο κόσμος γύρω του… δίχως την ύπαρξή του!
Σκηνοθεσία: Φρανκ Κάπρα

Τετάρτη 4/1 στις 19:30

  • Αγάπη είναι...


Οκτώ εντελώς διαφορετικά ζευγάρια ζουν, ψάχνουν ή αποτυγχάνουν στην αγάπη, στη λονδρέζικη καθημερινότητα της περιόδου των Χριστουγέννων. Το απόλυτο γιορτινό φιλμ για το σημερινό κοινό που δεν βαριέται να το παρακολουθεί σαν ετήσιο έθιμο, πλέον!
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Κέρτις

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024