Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ντάουνινγκ Στριτ επαναφέρει στην τάξη τον Μπόρις Τζόνσον

Η Ντάουνινγκ Στριτ επαναφέρει στην τάξη τον Μπόρις Τζόνσον

Η βρετανίδα πρωθυπουργός επανέφερε στην τάξη τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής της, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε καταγγείλει -με παντελή έλλειψη διπλωματικής γλώσσας- τους «πολέμους δι' αντιπροσώπων» που -όπως είπε- διεξάγονται από το Ριάντ, σύμμαχο του Λονδίνου.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός επανέφερε στην τάξη τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής της, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε καταγγείλει -με παντελή έλλειψη διπλωματικής γλώσσας- τους «πολέμους δι’ αντιπροσώπων» που -όπως είπε- διεξάγονται από το Ριάντ, σύμμαχο του Λονδίνου.

Οι δηλώσεις αυτές αντανακλούν «την προσωπική θέση του υπουργού Εξωτερικών. Δεν είναι η θέση της κυβέρνησης» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο Μπόρις Τζόνσον, που θα βρίσκεται για επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία την Κυριακή, θα μπορέσει να «παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο βλέπει τη σχέση του με τη Σαουδική Αραβία και τη δουλειά που θέλουμε να φέρουμε σε πέρας μαζί τους και με άλλους εταίρους της περιοχής ώστε να τερματίσουμε την τρομερή σύγκρουση στην Υεμένη».

Η Μέι, η οποία συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG) στο Μπαχρέιν, δήλωσε εκεί πως η χώρα της είναι έτοιμη να συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας των αραβικών χωρών του Κόλπου απέναντι «στην επιθετικότητα» κυρίως του Ιράν, μεταξύ άλλων μέσω επενδύσεων στον τομέα της άμυνας και στη στρατιωτική εκπαίδευση.

Σε ηχογραφημένες δηλώσεις του στη διάρκεια διάσκεψης που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Ρώμη για τον μεσογειακό διάλογο, που δημοσιοποιήθηκαν από τον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, ο Μπόρις Τζόνσον καταφέρθηκε εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.

«Υπάρχουν πολιτικοί αξιωματούχοι που διαστρεβλώνουν και καταχρώνται της θρησκείας και των διαφόρων κλάδων της ίδιας θρησκείας με στόχο να επιτύχουν τους πολιτικούς στόχους τους» δήλωσε.

«Η τραγωδία για μένα (…) είναι ότι δεν υπάρχει αρκετά ισχυρή ηγεσία», «δεν υπάρχουν αρκετοί αξιωματούχοι με ανάστημα» που να είναι έτοιμοι να «προχωρήσουν πέρα από την ομάδα τους, σουνιτική ή σιιτική» πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό έχουμε τους Σαουδάραβες, το Ιράν, όλον τον κόσμο, που εγκαθίστανται, παίζουν τους μαριονετίστες και διεξάγουν πολέμους δι’ αντιπροσώπων» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024