Windows 10 σε φορητούς υπολογιστές με την αρχιτεκτονική των smartphone
Σε συνέδριο με τους συνεργαζόμενους κατασκευαστές PC στην Κίνα η Microsoft παρουσίασε μια προεπισκόπηση μιας νέας έκδοσης των Windows 10 Enterprise που εκτελείται σε σύστημα διαφορετικής αρχιτεκτονικής από αυτή των συστημάτων x86 με επεξεργαστές Intel ή AMD. Αυτά τα Windows 10 τρέχουν σε συστήματα αρχιτεκτονικής ARM, με το SoC Qualcomm Snapdragon 820, τον επεξεργαστή premium smartphone όπως το LG G5, το HTC 10, Sony Experience X και άλλα.
Σε συνέδριο με τους συνεργαζόμενους κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών στην Κίνα η Microsoft επέλεξε να παρουσιάσει μια προεπισκόπηση μιας νέας έκδοσης των Windows 10 Enterprise που εκτελείται σε σύστημα διαφορετικής αρχιτεκτονικής από αυτή των συστημάτων x86 με επεξεργαστές Intel ή AMD. Αυτά τα Windows 10 τρέχουν σε συστήματα αρχιτεκτονικής ARM, με το SoC Qualcomm Snapdragon 820, τον επεξεργαστή premium smartphone όπως το LG G5, το HTC 10, Sony Experience X και άλλα.
Δεν πρόκειται όμως για μια επανέκδοση των Windows RT που δεν αποδείχτηκαν επαρκή για τις ανάγκες της αγοράς: η έκδοση αυτή μπορεί να αναλάβει τουλάχιστον ένα από τα δύσκολα εγχειρήματα που δεν μπορούσαν να αναλάβουν τα RT, δηλαδή να εκτελεί εφαρμογές που αναπτύχθηκαν για συστήματα Win32. Αυτή η έκδοση των Windows 10 θα μπορεί να το κάνει, έστω και με εξομοίωση (emulation, τεχνολογία Cobalt). Επίσης, τρέχουν Universal Windows Platform apps.
Η Microsoft έκανε την παρουσίαση της πρώιμης έκδοσης στις 8 Δεκεμβρίου στο Πεκίνο στο συνέδριο WinHEC, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό πότε θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει η νέα έκδοση, σε νέα PC. Εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί το 2017, το φθινόπωρο, αν και μάλλον πρόκειται για αισιόδοξη εκτίμηση -μπορεί να χρειαστούν δύο χρόνια για να δούμε στα ράφια (φορητά;) PC με Qualcomm.
Σύμφωνα με πληροφορίες του PC Magazine, η Microsoft προτίθεται να διαθέσει αυτή την έκδοση των Windows για φορητούς υπολογιστές με οθόνες 6, 10 και 14 ιντσών.
tech.in.gr
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442