Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδριάζουν για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους οι ναυτεργάτες

Συνεδριάζουν για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους οι ναυτεργάτες

Σε εξέλιξη είναι το μεσημέρι της Πέμπτης η κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, για να αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών. Νέες διαβεβαιώσεις Κουρουμπλή ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας των ναυτικών, ζητά κοινές συναντήσεις της ΠΝΟ με συναρμόδιους υπορυγούς.

Σε εξέλιξη είναι το μεσημέρι της Πέμπτης η κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, για να αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών.

Ήδη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απέστειλε επιστολή προς τον γ.γ. της ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά, με νέες διαβεβαιώσεις του για το φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών, για την πρώτη από τις συναντήσεις που θα δρομολογήσει το υπουργείο Ναυτιλίας με συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να αρχίσει διάλογος για τα χρονίζοντα θέματα των ελλήνων ναυτικών.

Σε αυτήν ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει: «Επανέρχομαι και διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών. Για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο υπουργό και την ΠΝΟ σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας. Την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, μπορούμε να κάνουμε την πρώτη συνάντηση, με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης».

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Festos Palace» με 95 φορτηγά με αγροτικά προϊόντα. Το πλοίο ξεκίνησε από το Ηράκλειο της Κρήτης στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης κι έφθασε στον Πειραιά χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα από τους απεργούς της ΠΝΟ.

Δεν πρόκειται για πλοίο ασφαλείας, καθώς για να δρομολογηθεί ένα τέτοιο πλοίο πρέπει πρώτα να συγκληθεί το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρθηκε σε «ψευδείς» πληροφορίες που έκαναν λόγο για συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Ναυτιλίας και ότι συμφωνήθηκε από κοινού η δρομολόγηση πλοίου για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη.

«Η διοίκηση της ΠΝΟ με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει ως παντελώς ανυπόστατες και ψευδείς αυτές τις πληροφορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη λειτουργία του απεργοσπαστικού μηχανισμού για το «πλοίο ασφαλείας»» καταλήγει η ανακοίνωση.

Aντίθετη στην αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος των 27.000 ελλήνων ναυτικών δηλώνει η Νέα Δημοκρατία, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Βασίλη Κικίλια, που κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί άμεσα και συγκεκριμένα για το τι θα πράξει, «χωρίς διγλωσσία και υπεκφυγές».

«Είναι υπεύθυνη για την ταλαιπωρία χιλιάδων νησιωτών μας, αλλά και τη ζημιά που υφίστανται οι Έλληνες αγρότες και συνολικά η ελληνική οικονομία. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, καθόλα νόμιμες και συνταγματικά κατοχυρωμένες, δεν πρέπει να εμποδίζουν τους άλλους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον τόπο» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Στο μεταξύ, την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα και τα αιτήματα των ναυτεργατών εξέφρασε ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνάντησή του, το πρωί της Πέμπτης, με ναυτεργατικά σωματεία και απεργούς ναυτεργάτες στο πλοίο «Έλυρος» στον Πειραιά.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι είναι αγώνας που θα αφήσει παρακαταθήκη και ζήτησε να είναι συνεχής και διαρκής, γιατί «τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι διαρκείας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024