Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βούτσης για σενάρια εκλογών: Αστεία πράγματα, ούτε ως σενάριο διαφυγής

Βούτσης για σενάρια εκλογών: Αστεία πράγματα, ούτε ως σενάριο διαφυγής

Να κλείσει κάθε συζήτηση περί εκλογών προσπάθησε να κλείσει ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης, ο οποίος σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στην Βουλή στο περιθώριο της συζήτησης επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, ξόρκισε τα σενάρια που διακινούνται δηλώνοντας ότι πρόκειται για «αστεία πράγματα».

Να κλείσει κάθε συζήτηση περί εκλογών προσπάθησε να κλείσει ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης, ο οποίος σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στην Βουλή στο περιθώριο της συζήτησης επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, ξόρκισε τα σενάρια που διακινούνται δηλώνοντας ότι πρόκειται για «αστεία πράγματα». «Ούτε ως σενάριο διαφυγής δεν υπάρχει», σημείωσε.

Παράλληλα πήρε σαφείς αποστάσεις από τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento τα οποία εμπλέκουν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα στην υπό διερεύνηση λίστα Μπόργιανς. Μεταξύ αυτών και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία έχει αποστείλει στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή καταγγέλλοντας «βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς» της από τα «συκοφαντικά δημοσιεύματα», ενώ έχει θέσει ζήτημα λειτουργίας των Θεσμών. Ο κ. Βούτσης είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε μια συνάντηση με την κυρία Γεννηματά η οποία ευλόγως αισθάνεται θιγμένη και νιώθει ότι υπάρχει μία σκευωρία σε βάρος της καθώς, όπως έχει πει, δεν την ακουμπάει προφανώς καθόλου ούτε την ίδια ούτε την οικογένειά της αυτή η υπόθεση.

Πρέπει να συνεννοηθούμε κάποια στιγμή και με τον κλάδο σας, είπε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής, για τη βασική αρχή ότι για όποια καταγγελία ή κατηγορία υπάρχει, η αιτιολόγηση και η βασιμότητά της ανήκει 100% σε αυτόν που καταγγέλλει. Το αντίθετο είναι απολύτως αρρωστημένη κατάσταση, υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και ζήτησε να πάρει ο καθένας την ευθύνη του. «Παίρνουμε σαφέστατα απόσταση από οτιδήποτε δεν είναι απολύτως τεκμηριωμένο. Συντάσσομαι και με την ακροτελεύτια φράση της κυβερνητικής ανακοίνωσης ότι θα γίνουν τα πάντα για πλήρη διαφάνεια και αποσαφήνιση και του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό είναι μια θέση στο όριο του αυτονόητου», είπε επί λέξει.

Όσον αφορά την λίστα Μπόργιανς ανέφερε ότι η έρευνα συνεχίζεται. Συντάχθηκε δε με την θέση ότι δεν πρέπει η Επιτροπή Θεσμών να εμπλακεί στην συζήτηση αυτή για να μην μετατραπεί σε ένα είδος μικρού εφετείου και δικαστηρίου της πολιτικής ζωής για όσα θέματα ανακύπτουν. Ενώ διαφώνησε με την άποψη της κυρίας Γεννηματά ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα συνδέεται με κυβερνητικά στελέχη. «Θεωρώ ότι είναι εν αδικώ ως προς την εκτίμηση της που αναφέρεται και στην επιστολή της», είπε σημειώνοντας ότι «εμπλέκει πολιτικές ή επιχειρηματικές σχέσεις και συγγένειες κυβερνητικών στελεχών με τη συγκεκριμένη εφημερίδα». «Αυτό δεν γίνεται. Κάθε εφημερίδα έχει μία κατεύθυνση και κάθε εκδότης κάποιες σχέσεις», ανέφερε.

Κατά τα λοιπά, σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης σημείωσε ότι «είναι όλα μια κινούμενη άμμος» και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος. «Σε κάθε διαπραγμάτευση όλα τα μέρη τεντώνουν τις θέσεις τους στο 100% ώστε στο τέλος να υπάρξει μία συμφωνία. Άλλοτε είναι καλή, άλλοτε όχι τόσο καλή», είπε. Αναφορικά με τα πλεονάσματα τόνισε ότι επιμένουμε σε πλεονάσματα 2,5% + 1% από το 2018 ή 2% και 1,5% ώστε το 1% ή 1,5% να κατευθυνθεί στην ανταγωνιστικότητα. «Δηλαδή 3,5% αλλά με τους δικούς σας όρους;», ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για να απαντήσει: «Ακριβώς». Όσον αφορά νέα μέτρα για το 2019-2020 είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Τότε θα κριθεί το αν θα απαιτηθούν», κατέληξε.

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024