Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στουρνάρας: Βιώσιμο χρέος και ρεαλιστικότεροι δημοσιονομικοί στόχοι

Στουρνάρας: Βιώσιμο χρέος και ρεαλιστικότεροι δημοσιονομικοί στόχοι

Βιώσιμο χρέος και ρεαλιστικότερους δημοσιονομικούς στόχους ζητεί ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Βιώσιμο χρέος και ρεαλιστικότερους δημοσιονομικούς στόχους ζητεί ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ο κ. Στουρνάρας σημειώνει ότι «υπάρχουν πολλές επιλογές, στο πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup» και επισημαίνει:

«Μια τέτοια επιλογή εκτός από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, θα μπορούσε να είναι μια επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων για ένα διάστημα περίπου 20 ετών και μια 20χρονη περίοδος για την αποπληρωμή των τοκοχρεολύσιων που αυτή τη στιγμή κεφαλαιοποιούνται σε 20 ισόποσες ετήσιες δόσεις».

Ο διοικητής της ΤτΕ διαφωνεί με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι μια ελάφρυνση χρέους εδώ και τώρα θα αποθάρρυνε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα.

«Όχι, αυτό είναι μια ακραία ερμηνεί του λεγόμενου ηθικού κινδύνου. Στο τέλος, αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ο προσδιορισμός όλων των μέτρων – βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων. Βάσει της συμφωνίας τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος.

»Η εξειδίκευση είναι αναγκαία τώρα για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί οι αγορές χρειάζονται διαύγεια όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους πριν την πλήρη έξοδο της Ελλάδας σε αυτές και δεύτερον, γιατί το ΔΝΤ και η ΕΚΤ χρειάζονται αυτή την πληροφορία προκειμένου να ολοκληρώσουν την έκθεσή τους για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Ερωτηθείς για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος, ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται με «αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024