Καθησυχαστικός, μετά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για κρίση στην Ευρωζώνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μερικές ιταλικές τράπεζες έχουν ζητήματα, αλλά όχι ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup αναγνώρισε, πάντως, πως η πολιτική αστάθεια καθιστά την κατάσταση πιο περίπλοκη για την Ιταλία και την Ευρωζώνη.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι το αποτέλεσμα μιας δημοκρατικής διαδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Στην πραγματικότητα δεν αλλάζει η κατάσταση, όσον αφορά την οικονομία».

Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα των ιταλικών τραπεζών υπάρχουν και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Κατέληξε, λέγοντας ότι η Ιταλία είναι μια από τις πιο ισχυρές οικονομίες στην Ευρωζώνη και πως, ό,τι κι αν γίνει, θα προκύψει μια νέα κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Λίγο αργότερα, με tweet του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ενημέρωσε πως είχε συνομιλία με τον ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν -δεν συμμετέχει στο Eurogroup λόγω των εξελίξεων μετά το δημοψήφισμα- κατά την οποία του ανέφερε πως η Ιταλία δεν μπορεί να δεσμευθεί για επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για το 2017 λόγω «της πολιτικής κατάστασης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ