Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κηδεύτηκε στο Σαντιάγο δε Κούβα ο Φιντέλ Κάστρο

Κηδεύτηκε στο Σαντιάγο δε Κούβα ο Φιντέλ Κάστρο

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κηδεία του πατέρα της κουβανέζικης επανάστασης Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο δε Κούβα, εκεί όπου ο Φιντέλ και οι άνδρες του άρχισαν τον ανταρτοπόλεμο εναντίον της δικτατορίας του Φουλχένσιο Μπατίστα που τελικά οδήγησε στην ανατροπή του το 1959.

Η οικογένεια του Φιντέλ Κάστρο αποχαιρέτησε τον πατέρα της κουβανέζικης επανάστασης στο Σαντιάγο δε Κούβα με μία απλή τελετή, ενώ 1.000 χιλιόμετρα πιο μακριά, στην πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα, ερίφθησαν 21 κανονιοβολισμοί.{{{ map }}}

«Δεν εκφωνήθηκαν λόγοι, ήταν πολύ απλή, ήταν μόνο η τέφρα που ενταφιάστηκε και η οικογένεια, η κυβέρνηση και δίπλα όλοι οι αξιωματούχοι που βρίσκονταν εκεί», δήλωσε η υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία εκπροσώπησε τη γαλλική κυβέρνηση στην κηδεία.

Η κηδεία ξεκίνησε περίπου στις 7 το πρωί τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος) λίγο μετά την άφιξη στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιχένια της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε την τέφρα του Comandante, ο οποίος κυβέρνησε το νησί για περίπου μισό αιώνα.

Τα επίσημα MME της Κούβας μετέδωσαν αρχικά ότι η τελετή θα μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση, αλλά λίγες ώρες πριν από την έναρξή της μετέδωσαν ότι θα γίνει μία «σεμνή και κλειστή» τελετή.

Η κουβανική τηλεόραση διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση την ώρα της έναρξης και έτσι το βίντεο από την τελετή μεταδόθηκε πολύ αργότερα.

Το κοιμητήριο βρίσκεται δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της ανεξαρτησίας της Κούβας. Η κηδεία σηματοδοτεί το τέλος του εθνικού πένθους εννέα ημερών που κηρύχθηκε μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Ο Φιντέλ Κάστρο πέθανε την 25η Νοεμβρίου σε ηλικία 90 ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024