Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι κινήσεις Τραμπ που προκαλούν «πονοκέφαλο» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι κινήσεις Τραμπ που προκαλούν «πονοκέφαλο» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το πρωτόκολλο και οι πρόσφατες τηλεφωνικές του επαφές με ξένους ηγέτες έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς παραβιάζουν πρακτικές που ακολουθούν οι ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Από την πρόσκληση στον Ντουτέρτε μέχρι την πρώτη επικοινωνία εδώ και δεκαετίες με πρόεδρο της Ταϊβάν, οι New York Times αναφέρουν όλες τις φορές που ο Τραμπ απείλησε την αμερικανική διπλωματία.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το πρωτόκολλο και οι πρόσφατες τηλεφωνικές του επαφές με ξένους ηγέτες έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς παραβιάζουν πρακτικές που ακολουθούν οι ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

Από την πρόσκληση στον Ντουτέρτε μέχρι την πρώτη επικοινωνία εδώ και δεκαετίες με πρόεδρο της Ταϊβάν, οι New York Times αναφέρουν όλες τις φορές που ο Τραμπ απείλησε την αμερικανική διπλωματία -πριν καν αναλάβει επισήμως καθήκοντα προέδρου.

Ο Τραμπ δέχεται τηλεφώνημα από την πρόεδρο της Ταϊβάν παραβιάζοντας την πολιτική των ΗΠΑ που ισχύει από το 1979 και την υιοθέτηση από την Ουάσινγκτον της πολιτικής της «μίας Κίνας». Αν και ο Τραμπ έσπευσε να σημειώσει ότι η πρόεδρος της Ταϊβάν ήταν εκείνη που του τηλεφώνησε, φαίνεται ότι η συνομιλία είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων.

Διαβάστε επίσης

Ο Τραμπ προσκαλεί τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε, πρόεδρο των Φιλιππίνων να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον. Ο Ντουτέρτε έχει εκφραστεί με ύβρεις κατά των ΗΠΑ και του προέδρου Ομπάμα, ενώ έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα, ο Ντουτέρτε ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ τον «συνεχάρη» για την αιματηρή επιχείρηση κατά των ναρκωτικών. Η πλευρά Τραμπ δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την πρόσκληση.

Μπορεί να κάλεσε τον Ντουτέρτε, αλλά δεν έκανε το ίδιο με την Τερέζα Μέι. Αφού συνομίλησε με εννέα άλλους ξένους ηγέτες πριν από την βρετανίδα πρωθυπουργό -μία ασυνήθιστη κίνηση- ο Τραμπ τής είπε: «Εάν ταξιδέψεις στις ΗΠΑ, πες μου» που δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς επίσημη πρόσκληση. Επίσης, δεν δίστασε να συναντήσει τον Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτη του ξενοφοβικού UKIP και να πει μάλιστα ότι ο Φάρατζ θα έπρεπε να γίνει πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ. Η αντίδραση της Ντάουνινγκ Στριτ; «Δεν υπάρχει θέση».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος συνεχάρη τον πρόεδρο του Καζακστάν για την «φανταστική επιτυχία» του, μία κίνηση που αφήνει να εννοηθεί ότι στηρίζει τις ακραίες πολιτικές του.

Ο Τραμπ αποδέχεται την πρόσκληση να επισκεφθεί το Πακιστάν, αυτή την «υπέροχη χώρα» μία κίνηση που απειλεί να προκαλέσει προβλήματα τόσο στις σχέσεις ΗΠΑ -Ινδία, όσο και ηγέτες του Πακιστάν που κατηγορούν τις ΗΠΑ για αδιαλλαξία.

Η Ιβάνκα Τραμπ παρούσα στη συνάντηση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίντσο Άμπε. Αντί να προσκαλέσει αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Τραμπ προσκαλεί στη συνάντηση την κόρη του, γεγονός που προκάλεσε συζητήσεις για έλλειψη προετοιμασίας, ενώ θόλωσε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της προεδρίας και των επιχειρήσεων του Τραμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024