Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 φαντασμαγορικά θεάματα για γιορτινή έξοδο

5 φαντασμαγορικά θεάματα για γιορτινή έξοδο

...

Φαντασμαγορικά θεάματα, μεγάλες παραγωγές από το εξωτερικό με αγαπημένα έργα σε γιορτινή ατμόσφαιρα γίνονται αιτία για έξοδο.

Momix επιστρέφουν με το Opus Cactus στο Παλλάς από τις 21 έως και τις 26 Δεκεμβρίου με ένα σκηνικό περιβάλλον όπου ο χορός διασταυρώνεται με το τσίρκο, την παντομίμα, το θέατρο σκιών και τον αθλητισμό.
Το Opus Cactus είναι μία εκπληκτική δημιουργία του δαιμόνιου χορογράφου Μόουζες Πέντλετον, ο οποίος καταφέρνει δημιουργικά και σχεδόν μαγικά να συνδέσει αρμονικά τη χλωρίδα και την πανίδα μέσω των σωμάτων των χορευτών, σε μία εμπνευσμένη, «άκρως αισθησιακή και ενόργανη αναπαράσταση» των ασυνήθιστων φυσικών στοιχείων της ζωής και του μικρόκοσμου της ερήμου Σονόρα στην Αριζόνα.

Οι σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου θα παρουσιάσουν σε Α’ παγκόσμια πρεμιέρα, στo Mέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) στις 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27 και 28 Δεκεμβρίου, τη Βασίλισσα του Χιονιού, που βασίζεται στο πασίγνωστο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ντυμένο με τις καταπληκτικές συνθέσεις των Τσαϊκόφσκι, Λιάντοφ, Ρουμπινστάιν, Γκριγκ και Μασνέ και νέα χορογραφία που υπογράφει η Ανικό Ρεχβιασβίλι, σκηνικά του Στανισλάβ Πετρόφσκι και φαντασμαγορικά κοστούμια της Νατάλια Κουτσέρια απογειώνουν την παράσταση.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εναλλάσσονται οι: Γιάροσλαβ Tκατσούκ και Μικίτα Σουχορούκοφ (Κάι), Γιούλια Μοσκαλένκο και Τετιάνα Λοζοβά (Γκέρντα), Όλγα Σκριπτσένκο και Αναστασία Σεβτσένκο (Βασίλισσα του Χιονιού).

Ένα είναι το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι: Ο Καρυοθραύστης. Το αγαπημένο και παγκοσμίως διάσημο μπαλέτο ζωντανεύει από το φημισμένο Russian Ballet Theater στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από τις 16 έως τις 30 Δεκεμβρίου.
Είναι από τις ελάχιστες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου που μοιάζουν σαν να γράφτηκαν σήμερα. Η ευφάνταστη χορογραφία του Μαριούς Πετιπά και η αξεπέραστη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι τον έχει καθιερώσει ως μία από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις η οποία παρόλο που μετράει 124 χρόνια ζωής.

Για το πολυπληθές κοινό του χορού, η Ζιζέλ δεν γερνάει ποτέ, γιατί είναι ένα έργο που φωτίζει πολύ βαθιά συναισθήματα, όπως ο έρωτας, η ζήλεια, η προδοσία και πάνω από όλα περιγράφει την τεράστια αγάπη που καταφέρνει να ξεπεράσει τον θάνατο για να προστατεύσει την ίδια τη ζωή.
Η Ζιζέλ, ένα από τα διασημότερα μπαλέτα του ρομαντισμού, σε γοητευτική μουσική του Αντόλφ Αντάμ, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Θέατρο Ολύμπια) 16, 17, 18, 21, 23, 24, 28, 29, 30, 31 Δεκεμβρίου, σε χορογραφία του Ιρέκ Μουχαμέντοφ και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη και Ζωής Ζενιώδη.
Από το Μπαλέτο της ΕΛΣ, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι Ζιζέλ και Άλμπρεχτ ερμηνεύουν οι Μαρία Κουσουνή – Βαγγέλης Μπίκος, Ντανίλο Ζέκα – Χριστίνα Μακρίδου και Ελεάνα Ανδρεούδη – Ίγκορ Σιάτζκο.
Συμμετέχουν οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Coprs de Ballet της ΕΛΣ.

Ο Πίτερ Παν σε μια φαντασμαγορική παράσταση στον πάγο με τους περίφημους Russian Ice Stars. Μια μεγάλη παγοπίστα που αστράφτει από νεραϊδόσκονη θα καλύψει την αρένα του Taekwondo (κλειστό του Παλαιού Φαλήρου ) στην οποία ο Πίτερ Παν και η παρέα του θα περιπλανηθεί από τις καμινάδες του Λονδίνου και το σπίτι της οικογένειας Ντάρλινγκ έως το πειρατικό του Κάπτεν Χουκ και τον καταυλισμό της Τάιγκερ Λίλι. Η παράσταση είναι ένα μαγικό ταξίδι με προορισμό τη Χώρα του Ποτέ. Η διεθνώς καταξιωμένη ομάδα των Russian Ice Stars αποτελείται από εξήντα συντελεστές και κορυφαίους χορευτές, πολλοί από τους οποίους είναι διακεκριμένοι σε εθνικό, ευρωπαϊκό, παγκόσμιο και ολυμπιακό επίπεδο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας δεν κατέστη δυνατή η παραλαβή των κοντέινερ με τον εξοπλισμό του αγγλικού συγκροτήματος. Για το λόγο αυτό δεν είναι η δυνατή η πραγματοποίηση των 6 πρώτων παραστάσεων από 9 μέχρι 12 Δεκεμβρίου. Οι παραστάσεις από 14 μέχρι 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά και για την εξυπηρέτηση του κοινού θα επαναληφθούν οι 6 παραστάσεις που δεν θα μπορέσουν να γίνουν σε νέες ημερομηνίες, συγκεκριμένα από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου.
Οι κάτοχοι των εισιτηρίων για τις παραστάσεις 9 έως 12 Δεκεμβρίου μπορούν να επικοινωνήσουν με το 211-1010099 για περισσότερες πληροφορίες και αλλαγή ημερομηνίας σε όποια παράσταση επιθυμούν

entertainment.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024