Τη Δευτέρα η εξέταση του δεύτερου αιτήματος έκδοσης για τους τούρκους στρατιωτικούς
Την Δευτέρα θα συνεχιστεί, ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, η εξέταση του τουρκικού αιτήματος έκδοσης για την δεύτερη ομάδα από τους οκτώ στρατιωτικούς που εισήλθαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, την επομένη του πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου.
Την Δευτέρα θα συνεχιστεί, ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, η εξέταση του τουρκικού αιτήματος έκδοσης για την δεύτερη ομάδα από τους οκτώ στρατιωτικούς που εισήλθαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, την επομένη του πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου.
Το Συμβούλιο συνήλθε την Παρασκευή για το αίτημα έκδοσης τριών από τους Τούρκους στρατιωτικούς, ωστόσο η διαδικασία δεν προχώρησε, καθώς δύο από τους εκζητούμενους από τις τουρκικές αρχές δεν είχαν συνήγορο. Έτσι, το δικαστήριο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου, στον οποίο δόθηκε χρόνος ώστε να ενημερωθεί για τα στοιχεία της υπόθεσης.
Παράλληλα, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον τρίτο εκζητούμενο, Σταυρούλα Τομαρά, ζήτησε από το δικαστήριο διακοπή της διαδικασίας, καθώς πριν από δύο ημέρες, στις 30 Νοεμβρίου 2016, έφτασαν από την Τουρκία στοιχεία που είχαν ζητήσει οι ελληνικές αρχές, τα οποία, όπως είπε η συνήγορος, δεν έχουν μεταφραστεί. Επιπλέον, η συνήγορος τόνισε πως στα νέα στοιχεία που απέστειλαν οι τουρκικές αρχές δεν περιλαμβάνεται η κρίσιμη, κατά την υπεράσπιση, κατάθεση του προϊσταμένου των αξιωματικών.
Σύμφωνα με τον φάκελο που απέστειλαν οι αρχές της γείτονας χώρας, η έκδοση των οκτώ ζητείται για αδικήματα που αφορούν απόπειρα κατάλυσης Συντάγματος, απόπειρα κατάλυσης Κοινοβουλίου, απόπειρα κατά της ζωής του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας και αρπαγή δια της βίας ελικοπτέρου.
Οι εκζητούμενοι στρατιωτικοί αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδουν οι αρχές της χώρας τους, τονίζουν πως αν εκδοθούν δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, ενώ επισημαίνουν τις εξαγγελίες Τούρκων αξιωματούχων για την επαναφορά επιβολής θανατικής ποινής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442