Μείωση συντάξεων και αφορολόγητου για πλεόνασματα 3,5% ζητά το ΔΝΤ
Εάν ο στόχος για τα πλεονάσματα μετά το 2018 μείνει στο 3,5%, τότε το ΔΝΤ για να «κλείσει» το λεγόμενο staff level aggreement για τη β' αξιολόγηση, ανοίγοντας το δρόμο για το χρέος, ζητά θέσπιση μέτρων, ύψους 4,2 δισ. ευρώ, με μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, επιβεβαιώνει κυβερνητικό στέλεχος. Εάν αυτό περάσει τότε ο συμβιβασμός ΕΕ-ΔΝΤ θα έχει όντως γινει στην πλάτη της Ελλάδας. Τίποτα δεν θα κλείσει εάν δεν κλείσουν όλα λέει η κυβέρνηση τώρα, παραπέμποντας σε έκτακτο Eurogroup εντός του έτους.
Εάν ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και μέχρι το 2020 παραμείνει στο 3,5%, τότε το ΔΝΤ προκειμένου να συμφωνήσει και να κλείσει το λεγόμενο staff level aggreement για τη δεύτερη αξιολόγηση ανοίγοντας το δρόμο για ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, ζητά την άμεση θέσπιση μέτρων, συνολικού ύψους 4,2 δισ. ευρώ, με μείωση συντάξεων και περιορισμό του αφορολόγητου, επιβεβαιώνει κυβερνητικό στέλεχος.
Εάν αυτό περάσει τότε ο συμβιβασμός ΕΕ-ΔΝΤ, για τον οποίο μίλησε σε δραματικούς τόνους ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος, θα έχει όντως γινει στην πλάτη της Ελλάδας.
Τίποτα δεν θα κλείσει εάν δεν κλείσουν όλα σε ένα μεταγενέστερο Eurogroup εντός του έτους, λέει η κυβέρνηση τώρα, παραπέμποντας για τελικές αποφάσεις σε έκτακτο Eurogroup εντός του έτους.
Για το Eurogroup της Δευτέρας εκτιμά ότι θα διαπιστωθεί αρκετά μεγαλή πρόοδος για την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας (staff level aggreement), με τα περισσότερα θέματα να κλείνουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
- Βάγια Νέστορα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό που πέταξε ο 29χρονος κατηγορούμενος
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442