Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα ΝΔ προς κυβέρνηση: Οικουμενική δεν υπάρχει, μόνο εκλογές

Μήνυμα ΝΔ προς κυβέρνηση: Οικουμενική δεν υπάρχει, μόνο εκλογές

Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ενδώσει σε τυχόν πιέσεις για στήριξη ή ευρύτερη πολιτική σύμπλευση καθώς παρατείνεται η διελκυστίνδα της β' αξιολόγησης, απηύθυνε η ΝΔ. Θέμα οικουμενικής δεν υπάρχει, αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα, να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές, ξεκαθαρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Από την εκλογολογία στα σενάρια περίοικουμενικής κυβέρνησης πέρασε απότομα η εγχώρια πολιτική σκηνή, αλλά στη συζήτηση βάζουν εκατέρωθεν φρένο τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, μέσω της κατηγορηματικής άρνησης να συναινέσει σε μια ευρύτερη πολιτική σύμπλευση που θα μπορούσε να προκύψει από την παρούσα Βουλή, η ΝΔ έκρινε σκόπιμο να παρέμβει στη σχετική συζήτηση εν τη γενέσει της.

Κομματικοί παράγοντες δικαιολογούν το γαλάζιο σήμα, διαβλέποντας ότι πιθανή παράταση στη διελκυστίνδα της δεύτερης αξιολόγησης θα μπορούσε να ανοίξει έναν κύκλο πιέσεων για οικουμενικά κυβερνητικά σχήματα στο πλαίσιο του συνταγματικού βίου της παρούσας Βουλής, ώστε να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές που θα είχαν ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την πορεία της Οικονομίας.

Στη βάση αυτή, η Πειραιώς έσπευσε με τον τρόπο της να διαμηνύσει ότι το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες δεν είναι διαπραγματεύσιμο, ενώ φρόντισε να προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι σε περίπτωση αδιεξόδου με τους δανειστές, είναι εκείνος που θα επιλέξει την κατεύθυνση της κυβέρνησης –εάν, δηλαδή, θα αποδεχθεί νέα μέτρα που θα παραπέμπουν ευθέως ή θα προσιδιάζουν σε ένα τέταρτο Μνημόνιο ή εάν θα κινηθεί ηρωικά προς την έξοδο, αποφασίζοντας εκλογές.
«Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα, οφείλει να παραιτηθεί αμέσως. Ας μην αναζητά συνενόχους. Και εν τοιαύτη περιπτώσει, από την παρούσα Βουλή άλλη κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί» τόνισε με έμφαση χθες ο νέος εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κλείνοντας την πόρτα στα σενάρια περί οικουμενικών λύσεων.

Σήμα ότι δεν υπάρχουν οικουμενικά σχήματα παρά μόνον εκλογές, πάντως, εκπέμπουν και από την πλευρά της κυβέρνησης. Κυβερνητικοί παράγοντες απέδιδαν την παρέμβαση της ΝΔ στις δικές της ανησυχίες, αναφέροντας ότι ένα αδιέξοδο λόγω των εμμονών, των τακτικισμών και της αδιαλλαξίας από την πλευρά των δανειστών θα μπορούσε να οδηγήσει μόνον σε κάλπες, αφού ούτε από τον πρωθυπουργικό σχεδιασμό προβλέπονται λύσεις μέσω οικουμενικών κυβερνήσεων.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024