Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μία νεκρή από έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλ. Βικτωρίας

Μία νεκρή από έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλ. Βικτωρίας

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο υπόγειο καταστήματος εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας, στη συμβολή Γ' Σεπτεμβρίου και Χέυδεν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 38χρονη και να τραυματιστούν ελαφρά πέντε άτομα. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς. Ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά το υπόγειο.

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο υπόγειο καταστήματος εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας, στη συμβολή Γ’ Σεπτεμβρίου 87 και Χέυδεν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 38χρονη και να τραυματιστούν πέντε άτομα.

Η άτυχη Βασιλική Παραστατίδου, λογίστρια της επιχείρησης και μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών, ανασύρθηκε νεκρή από το υπόγειο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Πέντε άτομα, τρεις άνδρες (38,41 και 49 ετών) και δύο γυναίκες (19 και 52 ετών), τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και το 401 ΓΣΝΑ. H κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς ένας τραυματίας αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρά εγκαύματα, θλάσεις και κακώσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, και οι πέντε είναι εκτός κινδύνου και ενδέχεται να λάβουν σύντομα εξιτήριο.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής (28 πυροσβέστες με 10 οχήματα) για την κατάσβεση της φωτιάς, το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο της Γ’ Σεπτεμβρίου αποκλείστηκε από την Αστυνομία, ενώ έκλεισε προσωρινά και ο παρακείμενος σταθμός του ΗΣΑΠ στην πλατεία Βικτωρίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 09.25, η έκρηξη ισοπέδωσε κυριολεκτικά το υπόγειο, καθώς γκρέμισε τοίχους και ψευδοροφές.


Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να επεκταθεί στο ισόγειο του καταστήματος και πλέον οι πυροσβέστες προχωρούν στην αποκάθαρση του υπογείου, προκειμένου να ερευνηθούν από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη, που είχε ως αποτέλεσμα τη φωτιά. Επί τόπου έσπευσαν και τεχνικοί της Επιχείρησης Αερίου, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση των σχετικών παροχών. Κατά πληροφορίες, πριν την έκρηξη, στον χώρο του δυστυχήματος ήταν σε εξέλιξη εργασίες από τεχνίτη-ψυκτικό, ο οποίος είναι μεταξύ των πέντε τραυματιών (41χρονος).

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές και στο ισόγειο του ταχυφαγείου, καθώς και σε διπλανά καταστήματα, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το δυστύχημα στο ταχυφαγείο. Παράλληλα, ζητά να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτιά του και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και να διερευνηθεί το εάν και κατά πόσον είχαν προβλεφθεί και τηρούνταν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Επίσης τονίζει ότι οι αρμόδιες αρχές και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πρέπει να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν, όπως και να εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας σε όλη τη χώρα.

Η Συνομοσπονδία δηλώνει ότι τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024