Ολοκληρώθηκε η διανομή των χρεωστικών καρτών στους 875 δικαιούχους του προγράμματος στήριξης ευάλωτων οικογενειών εν όψει της έλευσης του χειμώνα που υλοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά στην κάλυψη εξόδων θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και αγοράς ατομικών ειδών (όπως ηλεκτρική κουβέρτα, πάπλωμα, ζεστά ρούχα, κ.ά) για την αντιμετώπιση της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Η κάρτα παρέχει τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μηχανήματα πληρωμής με κάρτα (POS), σε οποιοδήποτε σημείο γίνεται δεκτή κάρτα MasterCard με τη χρήση PIN.

Στόχος του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά που συμμετέχουν σε αυτό (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) να εξασφαλίσουν ικανοποιητική θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό, καθώς και χρήσιμα είδη για τις ανάγκες του χειμώνα.

Η αξία που έχει προβλεφθεί να μεταφέρεται μηνιαίως, μέσω της κάρτας, κυμαίνεται μεταξύ 120 € και 330 € και προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρίμηνη. Συνεπώς, το βοήθημα θα καταβληθεί στην κάρτα του κάθε δικαιούχου τρεις φορές και θα αφορά την κάλυψη εξόδων που αντιστοιχούν σε δαπάνες τριών μηνών.

Η έναρξη πίστωσης της κάρτας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο