Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητοποιήσεις στο βόρειο Αιγαίο ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ

Κινητοποιήσεις στο βόρειο Αιγαίο ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ

Με απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήρια στα νησιά του βορείου Αιγαίου αντιδρούν την Τετάρτη οι τοπικοί επαγγελματικοί κι επιστημονικοί φορείς, σύλλογοι και σωματεία, αλλά και οι τοπικοί δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες κι Επιμελητήρια, στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που προωθεί η κυβέρνηση.

Με απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήρια σε όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου αντιδρούν την Τετάρτη οι τοπικοί επαγγελματικοί κι επιστημονικοί φορείς, σύλλογοι και σωματεία, αλλά και οι τοπικοί δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες κι Επιμελητήρια, στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στο 24% από 01/01/2017 που προωθεί η κυβέρνηση.

Συνολικά 54 επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς σε Λέσβο, Χίο και Σάμο σταματούν σήμερα κάθε δραστηριότητα, ενώ οργανώνονται και συγκεντρώσεις.

Από το μέγεθος αυτών των συγκεντρώσεων αναμένεται να κριθεί η περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα με αίτημα την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά αυτά, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές οικονομίες από το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

Εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου των επιστημονικών-επαγγελματικών και επιχειρηματικών φορέων ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ από τους τοπικούς βουλευτές θα ζητηθεί η κατάθεση τροπολογίας για την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του βορείου Αιγαίου, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν εκεί.

«Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα επιβαρύνει συνθλιπτικά την καθημερινή ζωή στα νησιά μας. Θα πλήξει την τοπική και συνολική μας οικονομία. Και μαζί με τα άλλα προβλήματα θα αποτελέσει ένα μεγάλο εμπόδιο για τον τουρισμό μας. Συνολικά θα αποτελέσει καθοριστικής σημασίας επιβαρυντικό παράγοντα στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάκτησης της ανταγωνιστικότητάς μας» αναφέρει σε άρθρο της στο «Βήμα» η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Όπως υποστηρίζει, «η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας θα είναι ένα ουσιαστικό στήριγμα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και στην κοινωνία που προσπαθεί. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».

Σύμφωνα και με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκο Κατρακάζο, «η τοπική οικονομία πλήττεται, ο τουρισμός ζει απίστευτες μειώσεις και η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει. Θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση να βρεθεί αρωγός με μέτρα και ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα και να ανταποκριθεί στην υλοποίηση δράσεων που οργανωμένα η κοινωνία των νησιών μας εδώ και καρό διεκδικεί.

»Η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας είναι μια ακόμη ανάλγητη πράξη που πλήττει καθοριστικά τους πάντες. Καθήκον και υποχρέωσή μας είναι να μη σηκώσουμε ψηλά τα χέρια, αλλά να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ας είναι αυτή η κινητοποίηση η αρχή μιας κλιμακούμενης μαζικής αντίδρασης, μέχρι η κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί και να αναθεωρήσει την απόφασή της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024