Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση παραγγελιών για πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά μικρές ποσότητες

Αύξηση παραγγελιών για πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά μικρές ποσότητες

Παρά την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας πολλοί καυστήρες πετρελαίου παραμένουν άδειοι, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Οι υψηλές τιμές, η καθυστέρηση στην παροχή του επιδόματος θέρμανσης σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία προμηνύουν άλλον ένα χειμώνα με ...παλτό μέσα στο σπίτι. Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα, με τις χιονοπτώσεις να έχουν ξεκινήσει σε αρκετές περιοχές της χώρας, καταγράφεται αύξηση των παραγγελιών, πολύ μικρών όμως ποσοτήτων, που χρεώνονται στην πιστωτική.

Παρά την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας πολλοί καυστήρες πετρελαίου παραμένουν άδειοι και ερμητικά κλειστοί, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Οι υψηλές τιμές, η καθυστέρηση στην παροχή του επιδόματος θέρμανσης σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία προμηνύουν άλλον ένα χειμώνα με …παλτό μέσα στο σπίτι.

Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα, με τις χιονοπτώσεις να έχουν ξεκινήσει σε αρκετές περιοχές της χώρας, καταγράφεται αύξηση των παραγγελιών, σε ποσότητες, όμως, ιδιαιτέρως μικρές, που απαιτούν πολύ αυστηρά κριτήρια και σκληρές διαπραγματεύσεις για το ποιες και πόσες ώρες θα ανάψει το καλοριφέρ. Οι περισσότερες δε πληρωμές γίνονται πλέον με πιστωτική κάρτα.

Όπως επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, ο Θεμιστοκλής Κιουρτζής, αντιπρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης και Περιοχής «Ο Άγιος Χριστόφορος», τα τελευταία 24ωρα σημειώνεται σημαντική αύξηση στον αριθμό των παραγγελιών για πετρέλαιο θέρμανσης, παρότι ο όγκος τους είναι μικρότερος συγκριτικά με πέρυσι.

Συγκεκριμένα ο κ. Κιουρτζής αφενός μίλησε για μια «σοβαρή αύξηση στις παραγγελίες», αφετέρου σημείωσε πως οι παραγγελίες είναι για «πάρα πολύ μικρές ποσότητες», καθώς «κινούνται στα 200 και 250 λίτρα».

Συγκεκριμένα κ. Κιουρτζής εκτιμά πως ποσοστιαία υπάρχει μείωση στην ποσότητα των παραγγελιών «της τάξης του 30%» σε σύγκριση με την ίδια περυσινή περίοδο όταν μια μέση παραγγελία ήταν της τάξης των «550 με 600 λίτρων» κατά μέσο όρο.

Αλλαγή έχουμε στη φετινή περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και στη μέθοδο πληρωμής, καθώς σημειώνεται αύξηση στη χρήση πλαστικού χρήματος. «Σαφώς έχει αυξηθεί η (πιστωτική) κάρτα» τονίζει ο κ. Κιουρτζής, που εκτιμά πως ένα 60%- 65% των παραγγελιών αποπληρώνεται με χρήση πιστωτικής κάρτας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024