Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΝΟ: Διήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων, δεμένα τα πλοία

ΠΝΟ: Διήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων, δεμένα τα πλοία

Σε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται οι ναυτεργάτες, με αιχμή το φορολογικό. Τα πλοία όλων των κατηγοριών θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας Παρασκευή και Σάββατο 2 και 3 Δεκεμβρίου, με προοπτική κλιμάκωσης της κινητοποίησης. Ήδη η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Σε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται οι ναυτεργάτες, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αιχμή το φορολογικό.

Συγκεκριμένα, τα πλοία όλων των κατηγοριών θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου έως και τις 06.00 της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, με προοπτική κλιμάκωσης της κινητοποίησης.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, «οι έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην εθνική οικονομία, έχουν ήδη υποστεί μέχρι σήμερα εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους.

»Και ενώ έπρεπε να αποκατασταθεί η άδικη αυτή μέχρι σήμερα φορολόγησή τους με το προσχέδιο της κυβέρνησης προς την Τρόικα, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους Θεσμούς, προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που τους διέπει και η φορολόγησή τους να γίνεται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016 δηλ. να φορολογείται το εισόδημα τους μέχρι και ποσοστό 45%, στο οποίο ποσοστό, αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία αγγίζει το ποσοστό 10%, τότε ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνισή του, αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράτεται προκαταβολικά από το Κράτος».

Η ΠΝΟ αναρωτιέται «ποιοι άλλοι εργαζόμενοι της χώρας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εργάζονται με τις ιδιαίτερα σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες του επαγγέλματός τους παλεύοντας με τα κύματα 24 ώρες το 24ωρο και φορολογούνται τόσο ‘ληστρικά’ με ποσοστό πάνω από 50%»;».

Η Διοίκησή της θεωρεί τη συγκεκριμένη κυβερνητική πρόταση ως «αιτία πολέμου» και προειδοποιεί την κυβέρνηση και τους αρμοδίους ότι «ο αγώνας θα είναι συνεχής και αδιάλειπτος».

Όπως σημειώνει, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, έρχεται πλέον «και το τελειωτικό κτύπημα με την προτεινόμενη υπερφορολόγηση των ναυτικών, αντί μηδενισμού της».

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να συσπειρωθούν και να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα «για την απόκρουση των πρωτοφανών, ανάλγητων, εξοντωτικών αντεργατικών μέτρων, τα οποία βάζουν ταφόπλακα στο ναυτικό επάγγελμα και στην υπόσταση του κλάδου».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, με αίτημα τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ελλήνων ναυτικών και την εξαίρεσή τους από τις επίμαχες διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024