Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O Kώστας Γαβράς τιμώμενο πρόσωπο στο Hellas Filmbox Berlin 2017

O Kώστας Γαβράς τιμώμενο πρόσωπο στο Hellas Filmbox Berlin 2017

Ο μεγάλος έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, φιλοξενείται από το Hellas Filmbox Berlin και θα παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξής του, στις 18 Ιανουαρίου 2017, οπότε και θα τιμηθεί για τη μεγάλη του προσφορά στην Ελλάδα και την Έβδομη Τέχνη. Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει δύο διαγωνιστικά προγράμματα: Το Νέο Ελληνικό Σινεμά, που περιλαμβάνει ταινίες […]

Ο μεγάλος έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, φιλοξενείται από το Hellas Filmbox Berlin και θα παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξής του, στις 18 Ιανουαρίου 2017, οπότε και θα τιμηθεί για τη μεγάλη του προσφορά στην Ελλάδα και την Έβδομη Τέχνη.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει δύο διαγωνιστικά προγράμματα: Το Νέο Ελληνικό Σινεμά, που περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους και το New Vision, που περιλαμβάνει ταινίες Digital Art, Video Art, Art Films και Animation.
Ανοιχτές συζητήσεις, masterclass, μουσικές εκδηλώσεις με συνέργιες και συνεργασίες που θα ανακοινωθούν σύντομα, περιλαμβάνονται επίσης στο πλαίσιο της διοργάνωσης. Η φετινή επιλογή από τους υπεύθυνους του τμήματος Δημήτρη Αργυρίου, σκηνοθέτη και προγραμματιστή στα φεστιβάλ Πάτμου και Interfilm, και Klaus Salge, παραγωγού και σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ, παρουσιάζει ένα δυνατό πρόγραμμα με δύο ταινίες μυθοπλασίας, ένα ντοκιμαντέρ και τέσσερις ταινίες μικρού μήκους.

Δείτε ποιες ταινίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του New Vision.

Όσον αφορά στο τιμώμενο πρόσωπο, τον Κώστα Γαβρά, μια ακτινοβόλα καλλιτεχνική διεθνής προσωπικότητα, που εκπροσωπεί την Ελλάδα επάξια στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο εδώ και πολλές δεκαετίες, να θυμίσουμε ότι είναι γεννημένος στην Αρκαδία, με σπουδές στη Σορβόνη και έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 20 φιλμ, τα περισσότερα από τα οποία είναι γαλλικές παραγωγές.

Εξαιρετικά αναγνωρισμένος στο είδος του πολιτικού θρίλερ, έχει τιμηθεί με βραβείο Όσκαρ διασκευασμένου Σεναρίου για τον «Αγνοούμενο» το 1982, ενώ το «Ζ» τιμήθηκε με καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1969. «Ο Αγνοούμενος» τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών το 1982. Το 1990 κέρδισε Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ του Βερολίνου για το «Music Box», και πήρε βραβείο Cesar Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για το «Aμήν» το 2002.

Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του Κόσμου, είναι Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής από το γαλλικό κράτος και Πρόεδρος της Cinématheque Francais εδώ και χρόνια. Έντονα πολιτικοποιημένος και πάντα ενεργός στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Το Hellas Filmbox Berlin διεξάγεται από τις 18 ως τις 22 Iανουαρίου 2017.
Το in.gr είναι Χορηγός Επικοινωνίας.

entertainment.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024