Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς ψήφιση-εξπρές τα πολυνομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα

Προς ψήφιση-εξπρές τα πολυνομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα

Σε πυρετώδεις ρυθμούς θα κινηθεί το κοινοβουλευτικό έργο από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, στις 10 Δεκεμβρίου. Η επεξεργασία των δύο πολυνομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αρχίζει το μεσημέρι της Δευτέρας στις αρμόδιες επιτροπές, ενώ ο δρόμος προς την Ολομέλεια δεν θα είναι καθόλου μακρύς καθώς το ένα πολυνομοσχέδιο θα ακολουθήσει επείγουσες και το άλλο κατεπείγουσες διαδικασίες.

Σε πυρετώδεις ρυθμούς θα κινηθεί το κοινοβουλευτικό έργο από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, στις 10 Δεκεμβρίου.

Η επεξεργασία των δύο πολυνομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αρχίζει το μεσημέρι της Δευτέρας στις αρμόδιες επιτροπές, ενώ ο δρόμος προς την Ολομέλεια δεν θα είναι καθόλου μακρύς καθώς το ένα πολυνομοσχέδιο θα ακολουθήσει επείγουσες και το άλλο κατεπείγουσες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τα Νέα, το πρώτο πολυνομοσχέδιο, για την «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις», θα εισαχθεί αύριο, Τρίτη, προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Το δεύτερο, με τον τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» που ουσιαστικά περιλαμβάνει την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ – μέρος δεύτερο με την οποία επανακαθορίζεται το σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων, θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια μεθαύριο, Τετάρτη.

Την ίδια ημέρα ή το αργότερο την επομένη, δηλαδή την Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ακόμα ένα πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με προαπαιτούμενα –πιθανότατα θα περιλαμβάνει τον πτωχευτικό κώδικα κ.λπ. Στόχος είναι να αρχίσει η επεξεργασία του εν λόγω νομοσχεδίου αυτή την εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή αλλά όχι να έχει ψηφιστεί έως τις 5 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια, όπως ισχύει για τα δύο παραπάνω.

Τέλος, την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί και η ψήφιση για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, διαμόρφωσης γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία και άλλες διατάξεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024