Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγκυρα: Δεν υπάρχει ελπίδα για λύση του Κυπριακού εντός του έτους

Αγκυρα: Δεν υπάρχει ελπίδα για λύση του Κυπριακού εντός του έτους

Δεν υπάρχει ελπίδα για λύση του Κυπριακού εντός του έτους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Κουρτουλμούς, σύμφωνα με τον οποίο «η Τουρκία τηρεί καθ' όλα» τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό.

Δεν υπάρχει ελπίδα για λύση του Κυπριακού εντός του έτους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Κουρτουλμούς, σύμφωνα με τον οποίο «η Τουρκία τηρεί καθ’ όλα» τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ελπίδα για λύση εντός του έτους.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στο νέο έτος είπε και προσέθεσε ότι σημασία για την Τουρκία έχει η εκ περιτροπής προεδρία, η ισότητα των δύο πλευρών στη διοίκηση και η διαφύλαξη του καθεστώτος εγγυητριών.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υλοποίηση της συμφωνίας που έχει συνάψει η Άγκυρα με τις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, ο Κουρτουλμούς δήλωσε: «Η συμφωνία για το προσφυγικό είναι με την ΕΕ και όχι με την Ελλάδα. Η Τουρκία την τηρεί καθ’ όλα. Οι αριθμοί ροών που είναι μηδενικοί, το αποδεικνύουν. Περιμένουμε από την ΕΕ να υλοποιήσει το σκέλος που της αναλογεί. Δηλαδή την άρση της θεώρησης βίζας για τους Τουρκους πολίτες και την αποδέσμευση των κονδυλίων 3 δισ. που έχει υποσχεθεί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024