Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παπαδημητρίου: Θέλουμε το ΔΝΤ εντός του προγράμματος

Παπαδημητρίου: Θέλουμε το ΔΝΤ εντός του προγράμματος

Ήρθε η ώρα το ΔΝΤ να αποφασίσει για την Ελλάδα, δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου. «Νομίζω ότι θέλουν να συμμετάσχουν, και εμείς τους θέλουμε εντός» δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ήρθε η ώρα το ΔΝΤ να αποφασίσει για την Ελλάδα, δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ο δρόμος προς την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας περνά διαδοχικά από τρία σημεία: την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την ελάφρυνση του χρέους και τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του ΕΚΤ. Τώρα, το Ταμείο πρέπει να αποφασίσει αν θα συμμετέχει ή όχι σε αυτή την ανάκαμψη, δηλώνει σε συνέντευξή του.

«Το ΔΝΤ έχει αλλάξει πολλές φορές την άποψή του. Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε αν πράγματι θέλουν να είναι εντός ή εκτός. Νομίζω ότι θέλουν να συμμετάσχουν, και εμείς τους θέλουμε εντός» δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Το αμερικανικό πρακτορείο κάνει αναφορά στις διαφωνίες μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΔΝΤ πάνω στο θέμα των εργασιακών, ενώ ο κ. Παπαδημητρίου σημειώνει: «Είμαστε ανυποχώρητοι, γιατί τελικά αυτές οι μεταρρυθμίσεις (σ.σ. που προτείνει το ΔΝΤ) δεν ωφελούν την ανάπτυξη. Εάν δει κανείς τις προβλέψεις τους, πάντα κάνουν λάθος. Και εννοούμε μεγάλο λάθος. Παρ’ όλα αυτά, εάν το ΔΝΤ έχει ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία σε τόσες χώρες, είναι δύσκολο να αλλάξει άποψη».

«Στο τέλος πάντα υπάρχει μια συμφωνία» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημητρίου. «Δεν είναι μια συμφωνία που αρέσει σε όλους, αλλά είναι μια συμφωνία, με την οποία μπορεί να ζήσει η κάθε πλευρά, με δεδομένες τις ανάγκες της».

Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ακόμη στο αμερικανικό πρακτορείο πως ο Αλέξης Τσίπρας του ανέθεσε τον σχεδιασμό μιας στρατηγικής για βιώσιμη και περιεκτική ανάπτυξη, που δεν θα ανοίγει την ψαλίδα των ανισοτήτων, αλλά και θα δημιουργήσει ένα φιλικό προς τις επενδύσεις οικονομικό περιβάλλον.

«Δεν είμαι μέλος του κόμματος, οπότε μπορώ να πω ‘υπέρ των επιχειρήσεων’ χωρίς να πρέπει να ανησυχώ ή να απολογηθώ για αυτό» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας. «Ο καθένας αναγνωρίζει ότι η επένδυση είναι το πιο σημαντικό ζήτημα, δεδομένου ότι είμαστε στην ευρωζώνη και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να σεβαστούμε τους κανονισμούς της ευρωζώνης και της ΕΕ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024