Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραίτηση υπουργού εν μέσω σκανδάλου στην κυβέρνηση της Βραζιλίας

Παραίτηση υπουργού εν μέσω σκανδάλου στην κυβέρνηση της Βραζιλίας

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς απειλεί την πολιτική σταθερότητα στη Βραζιλία. Ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας Μάικλ Τέμερ εμπλέκεται σε νέο σκάνδαλο διαφθοράς, έπειτα από τις κατηγορίες πρώην υπουργού ότι του ασκήθηκε πολιτική πίεση για να βοηθήσει σύμμαχο του Τέμερ. Την Παρασκευή παραιτήθηκε υπουργός της κυβέρνησης που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς απειλεί την πολιτική σταθερότητα στη Βραζιλία. Ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας Μάικλ Τέμερ εμπλέκεται σε νέο σκάνδαλο διαφθοράς, έπειτα από τις κατηγορίες πρώην υπουργού ότι του ασκήθηκε πολιτική πίεση για να βοηθήσει σύμμαχο του Τέμερ.

Την Παρασκευή παραιτήθηκε υπουργός της κυβέρνησης που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Ο υπουργός Γκέντελ Βιέιρα Λίμα παραιτήθηκε έπειτα από τις κατηγορίες του πρώην υπουργού Πολιτισμού Μαρτσέλο Καλέρο.

Ο Καλέρο είπε σε ομοσπονδιακούς ερευνητές ότι ο πρόεδρος της χώρας τον είχε πιέσει να αντιστρέψει μέτρο για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς που εμπόδιζε την κατασκευή πολυτελούς πύργου στην πόλη Σαλβαδόρ. Ο υπουργός Γκέντελ Βιέιρα Λίμα, είχε επενδύσει στον εν λόγω πύργο.

Ο Λίμα παραιτήθηκε την Παρασκευή, ζητώντας συγγνώμη από τον πρόεδρο της χώρας και σημειώνοντας ότι εγκαταλείπει την κυβέρνηση «για το καλό του έθνους».

Σύμβουλος του προέδρου είπε στο πρακτορείο Reuters, ότι ο Τέμερ σχεδίαζε να απολύσει τον Βιέιρα Λίμα εξαιτίας των κατηγοριών.

Η χώρα δεν έχει συνέλθει ακόμα από τις αποκαλύψεις για το γιγαντιαίο κύκλωμα διαφθοράς στην επιχείρηση πετρελαίου Petrobras και την καθαίρεση της κεντροαριστερής προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024