Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας

Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, από τη Φιλλύρα της Ροδόπης, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αγωνιστεί «για να μην επιστρέψουμε σε λογικές που διχάζουν».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τη Φιλλύρα της Ροδόπης, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αγωνιστεί «για να μην επιστρέψουμε σε λογικές που διχάζουν».

«Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες με ίδια δικαιώματα, ίσοι απέναντι στο νόμο, ανεξάρτητα από τα πιστεύω μας» επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι πολίτες της Θράκης πρέπει να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους πολίτες των υπόλοιπων περιοχών.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τη συμπεριφορά όσων «χαίρονται να μιλούν με κηρύγματα μίσους, να χωρίζουν τους πολίτες σε μειονότητες και πλειονότητες και να μιλούν για τις διαφορές ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, σε ξένους και γηγενείς».

«Ξέρω, ότι ακόμη και σήμερα, υπάρχουν πολλοί που επιχαίρουν να λένε ότι οι διαφορές μας είναι αυτές που πρέπει να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν. Χαίρονται, να μιλούν, πολλές φορές στα όρια του μίσους, και να χωρίζουν τους Έλληνες πολίτες ανάλογα με τον Θεό που πιστεύουν, σε πλειονότητες και μειονότητες. Να μιλούν για τις διαφορές, ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, σε ξένους και γηγενείς. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, τόσο εγώ, όσο και η κυβέρνησή μου, θα αγωνιστούμε ώστε να μην επιτρέψουμε αυτές τις λογικές που διχάζουν. Και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας, εκμεταλλευόμενη πολλές φορές λάθη και παραλείψεις της ίδιας της πολιτείας. Είμαστε, όλοι οι Έλληνες πολίτες, ίσοι απέναντι στον νόμο, με ίδια δικαιώματα, ανεξάρτητα από τα πιστεύω μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που κομπάζουν ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και στον κόσμο οι προοδευτικές ιδέες ηττώνται» και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε εδώ για να θυμίζουμε ότι αξίες, όπως η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός, η ειρηνική συμβίωση δεν μπορούν να ηττηθούν ποτέ».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η περιοχή είναι από τις πιο φτωχές της Ευρώπης και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σκληρή δουλειά ώστε να αλλάξει αυτή η αρνητική πρωτιά.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε νωρίτερα στη Θράκη, από όπου τόνισε ότι «η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει ισχυρός διακομετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος, όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή».

«Επισκέπτομαι και μιλώ σε έναν δήμο, που, δυστυχώς, έχει μία αρνητική πρωτιά. Είναι ένας από τους πιο φτωχούς δήμους της Ευρώπης. Για να το αλλάξουμε αυτό πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, να δώσουμε κίνητρα για την παραγωγή, την καπνοπαραγωγή, την κτηνοτροφία, για να μπορέσει η ανάπτυξη που προβλέπουν όλοι για το 2017 κοντά στο 3%, να εξειδικευτεί και χωρικά εκεί που η χώρα και η κοινωνία έχει μεγαλύτερη ανάγκη» σημείωσε.

Στις 14:00 θα επισκεφθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και στις 14:45 θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή.

Στις 18:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 19:30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024