ΕΟΦ: Σε αναζήτηση λύσης για τις ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων
Την πρώτη από μια σειρά συσκέψεων για το κρίσιμο ζήτημα των ελλείψεων που παρατηρούνται σε ελληνική αγορά σε σημαντικά φάρμακα και εμβόλια, συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή η πρόεδρος του ΕΟΦ, Αικατερίνη Αντωνίου. Η διοίκηση του Οργανισμού ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν εξαγωγικές δραστηριότητες και αλλαγή του τρόπου διάθεσης των εν λόγω σκευασμάτων.
Την πρώτη από μια σειρά συσκέψεων για το κρίσιμο ζήτημα των ελλείψεων που παρατηρούνται σε ελληνική αγορά σε σημαντικά φάρμακα και εμβόλια, συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή η πρόεδρος του ΕΟΦ, Αικατερίνη Αντωνίου. Η διοίκηση του Οργανισμού ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν εξαγωγικές δραστηριότητες και αλλαγή του τρόπου διάθεσης των εν λόγω σκευασμάτων.
Συγκεκριμένα, η κ. Αντωνίου ζήτησε από τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών (ιδιωτικών και συνεταιριστικών), του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας, που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη να συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης όσον αφορά τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά σε ορισμένα σκευάσματα.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΕΟΦ, ο Οργανισμός έχει στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται πως υπάρχουν φαρμακαποθήκες που αποκλειστικά και μόνο εξάγουν φάρμακα χωρίς άλλη οικονομική δραστηριότητα στο εσωτερικο και προειδοποίησε όσους εμπλέκονται στις παράλληλες εξαγωγές, πως πολύ σύντομα θα γνωστοποιηθούν ονόματα και θα επιβληθούν ποινές.
Για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου των ελλείψεων και των παράλληλων εξαγωγών ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν εξαγωγικές δραστηριότητες και αλλαγή του τρόπου διάθεσης των εν λόγω σκευασμάτων.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο ΕΟΦ θα συνεχίσει τις συναντήσεις με φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των παράλληλων εξαγωγών (νόμιμων και παράνομων) με στόχο τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σέρρες: Πήγε να παραλάβει το νεκρό πατέρα της από το νοσκομείο και της έδωσαν λάθος σορό
- Aryna Sabalenka: Χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές στη Μύκονο για την καλύτερη τενίστρια του κόσμου
- Στην Αλεξανδρούπολη οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
- Σε εξέλιξη το έργο πρόσβασης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και στο εξωκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442