Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτονώθηκε η κατάσταση στη Μόρια, δύο νεκροί, τραυματίες και καταστροφές

Εκτονώθηκε η κατάσταση στη Μόρια, δύο νεκροί, τραυματίες και καταστροφές

Eκτονώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής η ένταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών στη Μόρια της Λέσβου, μετά τα τραγικά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο πρόσφυγες από το Ιράκ, μία γιαγιά και το εξάχρονο εγγονάκι της, και να τραυματιστούν σοβαρά άλλα δύο μέλη της οικογένειας. Από τη φωτιά και τα επεισόδια που ακολούθησαν σημειώθηκαν τουλάχιστον οκτώ τραυματισμοί. Δείτε φωτορεπορτάζ.

Eκτονώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής η ένταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών στη Μόρια της Λέσβου μετά τα τραγικά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο πρόσφυγες.

Από τη φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο και τα επεισόδια που ακολούθησαν σημειώθηκαν τουλάχιστον οκτώ τραυματισμοί. Δεκάδες, ωστόσο, πέρασαν τη νύχτα στο κρύο, καθώς μεγάλες είναι οι καταστροφές στον καταυλισμό από τη φωτιά.

Νεκροί είναι δύο πρόσφυγες από το Ιράκ, μία 66χρονη και το εξάχρονο εγγονάκι της-ένα αγοράκι, ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν η 25χρονη νύφη της και το δεύτερο παιδάκι της, ένα αγοράκι 4 ετών.

Η 25χρονη φέρει εγκαύματα β’ και γ’ βαθμού και μαζί με τον 4χρονο γιο της μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-27j στην Ελευσίνα κι από εκεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Δεκάδες άλλοι πρόσφυγες πήγαν στο «Βοστάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αγωνιώντας για την πορεία της υγείας των ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 22.00, όταν η γιαγιά είχε ανάψει γκαζάκι εντός της σκηνής για να μαγειρέψει. Έξω από τη σκηνή ήταν η νύφη της με τα δύο παιδιά της. Από την έκρηξη στο γκαζάκι και τη φωτιά που ξέσπασε έχασε τη ζωή της η 66χρονη και το εξάχρονο εγγονάκι της. Η νύφη της και το δεύτερο παιδί τραυματίστηκαν σοβαρά.

Στη συνέχεια ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ προσφύγων και ανδρών των ΜΑΤ που έσπευσαν στον καταυλισμό. Στη διάρκειά τους τραυματίστηκαν άλλοι έξι πρόσφυγες. Η Αστυνομία προχώρησε τη νύχτα σε προσαγωγές 15 ατόμων, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

Η Πυροσβεστική που έσπευσε επί τόπου με πέντε οχήματα και 12
πυροσβέστες έσβησε τη φωτιά λίγο αργότερα, περίπου στις 22.20, σε τρεις
σκηνές και ένα κοντέινερ, όπου είχε επεκταθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024