Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημέρα Ευχαριστιών στις ημέρες της ISIS: Υψηλά μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη

Ημέρα Ευχαριστιών στις ημέρες της ISIS: Υψηλά μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη

Με φορτηγά γεμισμένα με άμμο, ανιχνευτές και αστυνομικούς σκύλους πρόκειται να φυλά η αστυνομία της Νέας Υόρκης την παρέλαση στο Μανχάταν για την Ημέρα των Ευχαριστιών, καθώς η τζιχαντιστική ISIS έχει καλέσει σε επιθέσεις χαρακτηρίζοντας την συγκέντρωση «εξαιρετικό στόχο». «Έχουμε σε γνώση μας τις διάφορες αναφορές, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι δεν έχει υπάρξει συγκεκριμένη απειλή» είπε ο δήμαρχος την παραμονή, διαβεβαιώνοντας πως η παρέλαση θα είναι ασφαλής.

Με φορτηγά γεμισμένα με άμμο, ανιχνευτές και αστυνομικούς σκύλους πρόκειται να φυλά η αστυνομία της Νέας Υόρκης την παρέλαση στο Μανχάταν για την Ημέρα των Ευχαριστιών, καθώς η τζιχαντιστική ISIS έχει καλέσει σε επιθέσεις χαρακτηρίζοντας την συγκέντρωση «εξαιρετικό στόχο».

«Έχουμε σε γνώση μας τις διάφορες αναφορές, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι δεν έχει υπάρξει συγκεκριμένη απειλή» είπε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο την παραμονή, διαβεβαιώνοντας πως η παρέλαση θα είναι ασφαλής.

Η ανησυχία στρέφεται στο ενδεχόμενο τυφλής επίθεσης ανάλογης εκείνης που είχε γίνει στη γαλλική Νίκαια τον Ιούλιο, όταν φορτηγό χτύπησε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για τα πυροτεχνήματα την ημέρα της Βαστίλλης.

Στις ΗΠΑ, το πρώτο τηλεοπτικό αποκορύφωμα της Ημέρας των Ευχαριστιών είναι η παρέλαση στο Μανχάταν με τα τεράστια μπαλόνια, συνήθως σε σχήματα χαρακτήρων από παιδικά (το δεύτερο είναι οι αγώνες αμερικανικού ποδοσφαίρου).

Η τζιχαντιστική ISIS κάλεσε, μέσω του ιντερνετικού προπαγανδιστικού της διαύλου Rumiyah, σε επιθέσεις με οχήματα.

Στην φετινή παρέλαση, αναμένονται περίπου 3,5 εκατ. κόσμου, όπως μεταδίδει το Reuters. O δήμος έχει «αναπτύξει» 82 οχήματα που συνήθως χρησιμοποιούνται για καθαρισμό των οδών, γεμίζοντάς τα με άμμο.

Κανονικά, τα οχήματα ζυγίζουν 16 τόνους και το βάρος τους διπλασιάζεται όταν γεμίσουν με άμμο -καθιστώντας τα αδύνατο να μετακινηθούν αν τα χτυπήσει σκόπιμα άλλο όχημα.

Ενισχυμένη θα είναι η ασφάλεια και στον Πύργο Τραμπ, ο οποίος δεν βρίσκεται πάνω στη διαδρομή της παρέλασης αν και είναι σε κοντινό σημείο. Εκτός από την ενισχυμένη παρουσία αστυνομικών, φέτος δεν θα επιτραπεί ούτε η κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία οχημάτων σε ορισμένες οδούς της παρέλασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024