Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκατόμβη σε επίθεση της ISIS με στόχο Ιρανούς σιίτες προσκυνητές στο Ιράκ

Εκατόμβη σε επίθεση της ISIS με στόχο Ιρανούς σιίτες προσκυνητές στο Ιράκ

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με φορτηγό παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε πρατήριο καυσίμων και εστιατόριο κοντά στην πόλη Χίλα νότια της Βαγδάτης. Στόχος, σιίτες προσκυνητές που επέστρεφαν από την ιερή πόλη Κερμπάλα. Ιρανοί τα περισσότερα θύματα. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά των «αποστατών»...

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με φορτηγό παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε πρατήριο καυσίμων και εστιατόριο νότια της Βαγδάτης. Στόχος, Ιρανοί σιίτες προσκυνητές που επέστρεφαν από την ιερή πόλη Κερμπάλα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω του πρακτορείου Amaq, οργάνου προπαγάνδας των τζιχαντιστών. Η οργάνωση έκανε λόγο για περισσότερους από 200 νεκρούς και τραυματίες από την έκρηξη.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη αλ-Χίλα, 100 χλμ νότια της Βαγδάτης, σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, όπου βρίσκεται το πρατήριο καυσίμων και εστιατόριο δημοφιλές για τους ταξιδιώτες.

Την ώρα της έκρηξης στο χώρο του πρατηρίου βρίσκονταν επτά λεωφορεία με τα οποία ταξίδευαν οι προσκυνητές. Τα πέντε τυλίχτηκαν στις φλόγες. Κατά ορισμένες αναφορές το φορτηγό του καμικάζι ήταν σταθμευμένο στο χώρο του πρατηρίου, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από την ισχύ της έκρηξης.

Οι προσκυνητές έκαναν στάση στο χώρο του πρατηρίου καθώς επέστρεφαν από την ιερή πόλη Κερμπάλα, όπου είχαν μεταβεί για να τιμήσουν την Αρμπάιν, την 40ή ημέρα του πένθους για τον ιμάμη Χουσεΐν, εγγονό του προφήτη Μωάμεθ.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει κλιμακώνει τις επιθέσεις τον τελευταίο μήνα σε περιοχές που βρίσκονται εκτός του δικού του ελέγχου με την επιδίωξη να αποδυναμώσει την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 17 Οκτωβρίου με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Μοσούλη -την οποία κατέλαβαν το 2014- είναι η τελευταία μεγάλη πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024