Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρύπα 122 δισ. λιρών στον βρετανικό προϋπολογισμό θα φέρει το Brexit

Τρύπα 122 δισ. λιρών στον βρετανικό προϋπολογισμό θα φέρει το Brexit

Αν υπάρχει ένας υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης που, εμμέσως πλην σαφώς, απομυθοποιεί το «όνειρο» του Brexit είναι ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ: Στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό, στον οποίο πλέον αναμένεται ανάπτυξη με βραδύτερους ρυθμούς, σημείωσε ότι το Brexit θα φέρει «τρύπα» που θα οδηγήσει σε επιπλέον δανεισμό 122 δισ. λιρών (περίπου 142 δισ. ευρώ). «Το έργο μας τώρα είναι να προετοιμάσουμε τη βρετανική οικονομία ώστε να έχει αντοχές κατά την έξοδο από την ΕΕ» είπε ο Χάμοντ.

Αν υπάρχει ένας υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης που, εμμέσως πλην σαφώς, απομυθοποιεί το «όνειρο» του Brexit είναι ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ: Στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό, στον οποίο πλέον αναμένεται ανάπτυξη με βραδύτερους ρυθμούς, σημείωσε ότι το Brexit θα φέρει «τρύπα» που θα οδηγήσει σε επιπλέον δανεισμό 122 δισ. λιρών (περίπου 142 δισ. ευρώ).

«Το έργο μας τώρα είναι να προετοιμάσουμε τη βρετανική οικονομία ώστε να έχει αντοχές κατά την έξοδο από την ΕΕ» είπε ο Χάμοντ.

Μιλώντας στους βουλευτές, ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε επίσης ότι αναθεωρείται προς τα κάτω οι προβλέψεις την ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο, καθώς το Λονδίνο θα κινείται προς την έξοδο.

Ο συνδυασμός χαμηλότερης ανάπτυξης και δανεισμού, σημειώνει το Reuters, μικραίνει σημαντικά στο Λονδίνο το περιθώριο να αμβλύνει τις επιπτώσεις του Brexit σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο των κινήσεων αντιστάθμισης των επιπτώσεων, ο ΥΠΟΙΚ προανήγγειλε επίσης ταμείου επενδύσεων 23 δισ. λιρών σε σιδηροδρόμους, τηλεπικοινωνίες και στεγαστική υποδομή σε ορίζοντα πενταετίας. Όπως όμως και πάλι σημειώνει το βρετανικό Reuters, η κυβέρνηση θα έχει μικρό περιθώριο να αυξήσει τις επενδύσεις ή να προχωρήσει σε περικοπή φόρων κατά την προετοιμασία για την έξοδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024