Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενέκριναν οι μέτοχοι της ΔΕΗ την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ στην State Grid

Ενέκριναν οι μέτοχοι της ΔΕΗ την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ στην State Grid

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετοχών της ΔΕΗ ενέκρινε την Πέμπτη την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid, η οποία προσέφερε 320 εκατ. ευρώ. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης,  δήλωσε ότι, η σύμβαση αγοραπωλησίας αναμένεται να υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2017.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετοχών της ΔΕΗ ενέκρινε την Πέμπτη την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η State Grid πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την εξαγορά του ποσοστού στον ΑΔΜΗΕ έναντι του άλλου συμμετέχοντα, της ιταλικής Terna, προσφέροντας 320 εκατ. ευρώ.

Η ΔΕΗ, όπου το 51% ανήκει στο Δημόσιο, κατέχει το 100% του ΑΔΜΗΕ. Σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα που ενέκρινε το ελληνικό κοινοβούλιο, η πώληση αναμένεται να κλείσει μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2017.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μανώλης Παναγιωτάκης δήλωσε ότι, η σύμβαση αγοραπωλησίας αναμένεται να υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2017 και ότι η ΔΕΗ θα καταβάλει φόρο 376 εκατ. ευρώ για την συναλλαγή το 2018.

Η πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του από τη ΔΕΗ, που έχει εγκριθεί από τους δανειστές και που στόχο έχει το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, σημειώνει το Reuters.

Στo πλαίσιo του σχεδίου αυτού, ένα επιπλέον ποσοστό 25% του ΑΔΜΗΕ θα μεταβιβαστεί σε εταιρία του ελληνικού Δημοσίου και το υπόλοιπο 51% σε εταιρία συμμετοχών με αρχικό μέτοχο αρχικά τη ΔΕΗ και στη συνέχεια των μετόχων της.

Η ΔΕΗ αναμένεται να εισπράξει 333 εκατ. ευρώ από τη μεταβίβαση του 25% το επόμενο έτος και άλλα 93 εκατ. ευρώ περίπου από την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ, δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης.

Η εταιρία συμμετοχών που θα κατέχει το 51% του ΑΔΜΗΕ αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών τον Μάρτιο, πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024