Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο αρχείο οι καταγγελίες Σπίρτζη για τη Digea

Στο αρχείο οι καταγγελίες Σπίρτζη για τη Digea

Στο αρχείο έθεσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το φάκελο με τις καταγγελίες του υπουργού Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη που περιλαμβάνονται στη μηνυτήρια αναφορά για το θέμα της DIGEA.

Στο αρχείο έθεσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το φάκελο με τιςκαταγγελίες του υπουργού Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη πουπεριλαμβάνονται στη μηνυτήρια αναφορά για το θέμα της DIGEA.

Σε αυτή καταλόγιζε παρατυπίες στα μέλη της Εθνικής ΕπιτροπήςΤηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), από το 2012 έως σήμερα, σχετικάμε τις διαδικασίες του διαγωνισμού για τη «χορήγηση δικαιωμάτωνχρήσηςραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής».

Στη μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για νόθευση τουελεύθερου ανταγωνισμού με την κατακύρωση στη μία διαγωνιζόμενηεταιρεία τη DIGEA,κάτω από άνισες συνθήκες που εξασφάλιζαν τη διακριτική της μεταχείριση.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αναφοράς του κ. Σπίρτζη, υπήρξε παράβαση τηςεθνικής αλλά και κοινοτικής νομοθεσίας καθώς δεν μπορούσε να συμπίπτει οδικαιοπάροχος (δηλ. τα τηλεοπτικά κανάλια) με τον υπερθεματιστή.

Μετά την έρευνα ωστόσο που διενήργησε η εισαγγελέας Χριστιάνα Φραγκιάμαζί με τους συναδέλφους της Ελένη Τουλουπάκη και Γ. Καλούδη έκρινε,επικαλούμενη την πιο πρόσφατη διάταξη του ν. 4070/2012 ότι αρκεί ο
ανάδοχος να έχει « διαφορετική νομική προσωπικότητα».

Τον τελευταίο λόγο για την επικύρωση της αρχειοθέτησης έχει ο αρμόδιοςεισαγγελέας εφετών ,όπως προβλέπει ο νόμος.

Μίνα Μουστάκα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024