Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μίχαλος: Υπεραισιόδοξη η εκτίμηση για ανάπτυξη 2,7%

Μίχαλος: Υπεραισιόδοξη η εκτίμηση για ανάπτυξη 2,7%

«Είναι‭ ‬ενθαρρυντικό‭ ‬το γεγονός‬ ότι‬ ο‬ προϋπολογισμός‭ ‬του‭ ‬2017‭ ‬προβλέπει ανάπτυξη‭ ‬2,7%.‭ ‬Ωστόσο, ‬η‭ ‬εκτίμηση αυτή ‬είναι‭ ‬υπεραισιόδοξη, ‬καθώς‬ με‬ το‭ ‬νέο προϋπολογισμό προβλέπεται‭ ‬μια καταιγίδα φόρων‭ ‬που‭ ‬σε‬ καμία‬ περίπτωση‭‬ δεν μπορεί να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, ‭με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Είναι‭ ‬ενθαρρυντικό‭ ‬το γεγονός‬ ότι‬ ο‬ προϋπολογισμός‭ ‬του‭ ‬2017‭ ‬προβλέπει ανάπτυξη‭ ‬2,7%.‭ ‬Ωστόσο, ‬η‭ ‬εκτίμηση αυτή ‬είναι‭ ‬υπεραισιόδοξη, ‬καθώς‬ με‬ το‭ ‬νέο προϋπολογισμό προβλέπεται‭ ‬μια καταιγίδα φόρων‭ ‬που‭ ‬σε‬ καμία‬ περίπτωση‭‬ δεν μπορεί να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος, ‭με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή αλλά και τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Ο κ. Μίχαλος πρόσθεσε: «Τα‭ ‬2,6‭ ‬δισ. ευρώ‭ ‬πρόσθετοι‭ ‬φόροι‭ ‬που ‬προβλέπονται‭ ‬στον προϋπολογισμό είναι ‘στον αέρα’, καθώς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα έχουν εξαντλήσει‭ ‬τη‭ ‬φοροδοτική ‬τους‭ ‬ικανότητα,‭ ‬ενώ‭ ‬την‭ ‬ίδια‭ ‬στιγμή‭ ‬δεν‭ ‬έχει‭ ‬βρεθεί ουσιαστική λύση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου».

Όπως πρόσθεσε, «μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα, οι δανειστές εξακολουθούν να δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια για να κλείσει η αξιολόγηση και να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι της ελάφρυνσης του χρέους, αλλά και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

» Για μία ακόμη ‭ ‬φορά θα πρέπει να τονιστεί ότι τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θα πρέπει να συνταχθούν σε μια κοινή γραμμή και με συνεννόηση,‭ ‬συναίνεση‭ ‬και‭ ‬συνεργασία‭ ‬να‭ ‬προωθήσουν‭ ‬τα συμφέροντα‭ ‬ ‭του ελληνικού λαού, αφήνοντας κατά μέρος τα κομματικά οφέλη‭» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024