Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Μόσχα λέει πως θα αντιδράσει στην «επέκταση» του ΝΑΤΟ

H Μόσχα λέει πως θα αντιδράσει στην «επέκταση» του ΝΑΤΟ

Έκφράζοντας την «ανησυχία» της Μόσχας από τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διαμήνυσε πως θα λάβει «αντίμετρα για την επέκταση» της Συμμαχίας. Προηγουμένως, φωνές από τη ρωσική Βουλή είχαν δείξει στην ανάπτυξη S400 στο Καλίνινγκραντ ως «απάντηση» στην αντιπυραυλική ασπίδα -ενώ οι χώρες της Βαλτικής δεν έχουν κρύψει την ανησυχία τους για τις προθέσεις της Ρωσίας.

Έκφράζοντας την «ανησυχία» της Μόσχας από τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διαμήνυσε πως θα λάβει «αντίμετρα για την επέκταση» της Συμμαχίας. Προηγουμένως, φωνές από τη ρωσική Βουλή είχαν δείξει στην ανάπτυξη S400 στο Καλίνινγκραντ ως «απάντηση» στην αντιπυραυλική ασπίδα –ενώ οι χώρες της Βαλτικής δεν έχουν κρύψει την ανησυχία τους για τις προθέσεις της Ρωσίας.

«Γιατί αντιδρούμε τόσο συναισθηματικά στην επέκταση του ΝΑΤΟ; Ανησυχούμε από τις αποφάσεις που λαμβάνει» είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξής του που θα δημοσιευτεί ολόκληρη αργότερα τη Δευτέρα στη ρωσική τηλεόραση.

Λίγο προηγουμένως, το RIA είχε μεταδώσει δηλώσεις του επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας της άνω Βουλής, Βίκτορ Οζέροφ, σχετικά με ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων S400 και πυραύλων Iskander στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Ο Οζέροφ είχε χαρακτηρίσει την κίνηση «απάντηση» στην αντιπυραυλική ασπίδα. «Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές θα αναγκαστούμε να ενισχύσουμε την πυραυλική και την εναέρια άμυνά μας στον δυτικό τομέα και να αναπτύξουμε επιπλέον στοιχεία» είπε ο αξιωματούχος.

Εκτός από την ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 και των συστοιχιών πυραύλων Iskander στο Καλίνγκραντ στην περιοχή της Βαλτικής, προβλέπεται και η ανάπτυξη νέων μονάδων στις δυτικές και νότιες στρατιωτικές περιοχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024