Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτοβολταϊκά συστήματα αυτοπαραγωγής σε πρατήρια της ΕΚΟ-ΚΑΛΥΨΩ

Φωτοβολταϊκά συστήματα αυτοπαραγωγής σε πρατήρια της ΕΚΟ-ΚΑΛΥΨΩ

Επτά πρατήρια της ΕΚΟ-ΚΑΛΥΨΩ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα καλύπτουν πλέον ένα σημαντικό μέρος των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια με φωτοβολταϊκά συστήματα αυτοπαραγωγής, τα οποία
διαφέρουν σημαντικά από την προηγούμενη «γενιά».

Επτά πρατήρια της ΕΚΟ-ΚΑΛΥΨΩ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα καλύπτουν πλέον ένα σημαντικό μέρος των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια με φωτοβολταϊκά συστήματα αυτοπαραγωγής.

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια καλύπτει μέχρι και το 1/3 της ετήσιας
κατανάλωσης του κάθε πρατηρίου, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να περιοριστούν τουλάχιστον κατά 80 τόνους ετησίως.

Η συνολική ισχύς της επένδυσης ανέρχεται σε 75,25kW, μέγεθος που επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών ηλεκτροδότησης 23 ελληνικών νοικοκυριών για ένα χρόνο,

Το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου ανήλθε σε 91.600 ευρώ, ενώ η ετήσια εξοικονόμηση υπολογίζεται σε 14.000 ευρώ.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα αυτοπαραγωγής διαφέρουν σημαντικά από την προηγούμενη «γενιά» συστημάτων, τα οποία τροφοδοτούσαν το δίκτυο μέσω αποκλειστικής σύνδεσης και αποζημιώνονταν με επιδοτούμενο τιμολόγιο.

Στην πράξη, το σύστημα συνδέεται με την υπάρχουσα ηλεκτρολογική εγκατάσταση και μέσω αυτής στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένα μέρος της παραγόμενης ενέργειας καταναλώνεται στην εγκατάσταση, ενώ η περίσσεια ηλεκτρικής ενέργειας παρέχεται στο δίκτυο, η οποία μετά «συμψηφίζεται» με άλλες καταναλώσεις της εγκατάστασης, (π.χ. βραδινές ώρες).

Ο τελικός ενεργειακός συμψηφισμός παραγόμενης – καταναλισκόμενης ενέργειας -γνωστός με τον όρο net-metering- γίνεται σε ετήσια βάση.

Το μέλλον των φωτοβολταϊκών με ενεργειακό συμψηφισμό, είναι ο συνδυασμός τους με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρίες).

Η χρηματοδότηση και υλοποίηση της επένδυσης πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες, με την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας Εμπορίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024