Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Τρελό Σκυλί» υπουργός Άμυνας στην εποχή Τραμπ;

Το «Τρελό Σκυλί» υπουργός Άμυνας στην εποχή Τραμπ;

Έχοντας ήδη προκαλέσει ρίγη με τις επιλογές του για θέσεις-κλειδιά της νέας διακυβέρνησης, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει τώρα «εντυπωσιασμένος» από τη συνάντησή του με τον στρατηγό εν αποστρατεία Τζέιμς Ματίς, στον οποίο σκέφτεται να αναθέσει το υπουργείο Άμυνας. Ο Ματίς, γνωστός ως «Τρελό Σκυλί», επικριτής της συμφωνίας με το Ιράν, έχει εκτός των άλλων στο... βιογραφικό του τη δήλωση ότι «έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους».

Έχοντας ήδη προκαλέσει ρίγη με τις επιλογές του για θέσεις-κλειδιά της νέας διακυβέρνησης, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει τώρα «εντυπωσιασμένος» από τη συνάντησή του με τον στρατηγό εν αποστρατεία Τζέιμς Ματίς, στον οποίο σκέφτεται να αναθέσει το υπουργείο Άμυνας. Ο Ματίς, γνωστός ως «Τρελό Σκυλί», είχε ηγηθεί της αιματηρής μάχης στη Φαλούτζα του Ιράκ το 2004 και στο… βιογραφικό του περιλαμβάνεται η δήλωση ότι «έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους»…

Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ο Ματίς, τετράστερος στρατηγός των πεζοναυτών, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής αποστολών στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, «ήταν πολύ εντυπωσιακός χθες. Αληθινός στρατηγός».

Τραμπ και Ματίς συναντήθηκαν το Σάββατο στο Νιου Τζέρζι και σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εντυπωσιαστεί πολύ από το βιογραφικό του Ματίς και από τα όσα έχει ακούσει για εκείνον.

Πηγή προσκείμενη στη στελέχωση της κυβέρνησης Τραμπ μίλησε για «σημαντική συνάντηση» αναφέροντας ότι ο Ματίς εμφανίζεται ως κεντρικός υποψήφιος για το υπουργείο Άμυνας.

Με 44 χρόνια υπηρεσίας, ο Τζέιμς Ματίς ήταν επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης στο νότιο Αφγανιστάν το 2001 και ενός τάγματος πεζοναυτών την εποχή της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, το 2003.

Είναι γνωστός ως «Mad Dog» (Τρελό Σκυλί) και ηγήθηκε της Μάχης της Φαλούτζα το 2004 στο Ιράκ, που υπήρξε μία από τις πιο αιματηρές στον ιρακινό πόλεμο.

Το 2005 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τη δήλωσή του «ότι έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους».

Όσον αφορά τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε στην εκπομπή «Fox News Sunday» ότι ο Τραμπ ενδέχεται να επιλέξει τον πρώην προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ, αλλά έχει υπόψη του και άλλους υποψήφιους.

Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος επίσης συναντήθηκε με τον Τραμπ το Σάββατο, ήταν σφοδρός επικριτής του στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Την πιθανότητα τοποθέτησης του Ρόμνεϊ στο υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε και ο ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ, ο Ρέινς Πρίμπου,ς στην εκπομπή του ABC «This Week» την Κυριακή. Μάλιστα, ο Πρίμπους είπε στην ίδια εκπομπή ότι ο Ρόμνεϊ και ο Τραμπ είχαν μία «πολύ εποικοδομητική» συνομιλία και συζήτησαν μεταξύ άλλων για τα θερμά μέτωπα του πλανήτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024