Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιγιόν-Ζιπέ προς τον β' γύρο για τη γαλλική δεξιά - «Κόβεται» ο Σαρκοζί

Φιγιόν-Ζιπέ προς τον β’ γύρο για τη γαλλική δεξιά – «Κόβεται» ο Σαρκοζί

Ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με μεγάλη διαφορά (43,5%), σύμφωνα με τα πρώτα μερικά αποτελέσματα, στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017 στη Γαλλία. Δεύτερος έρχεται ο Αλέν Ζιπέ με ποσοστό 27,6% και ακολουθεί ο Νικολά Σαρκοζί με 22,1% -αποτελέσματα που εφόσον οριστικοποιηθούν αφήνουν εκτός της κούρσας για τον β' γύρο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν προηγείται, σύμφωνα με τα πρώτα μερικά αποτελέσματα, στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Με καταμετρημένες τις ψήφους στο 75% των εκλογικών κέντρων, ο Φιγιόν προηγείται με ποσοστό 43,5%. Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 27,6% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην τρίτη με 22,1%.

Αν επιβεβαιωθούν οι πρώτες ενδείξεις, ο Σαρκοζί, που θεωρείτο φαβορί μαζί με τον Ζιπέ, δεν θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των προκριματικών.

Οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι συγκεντρώνουν ποσοστά μικρότερα του 3%. Ανάμεσά τους ο Μπρουνό Λε Μερ, πρώην υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος δήλωσε μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων ότι θα στηρίξει τον Φιγιόν στον δεύτερο γύρο.

Οι δημοσκοπήσεις έφερναν τους τρεις βασικούς υποψηφίους να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, με ποσοστό γύρω στο 30% ο καθένας.

Υψηλή συμμετοχή

Σε πολύ υψηλά επίπεδα έφτασε η συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές. Μέχρι τις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) είχαν ψηφίσει 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανακοίνωσε ο Τιερί Σολέρ, επικεφαλής της εκλογικής διαδικασίας.

Τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε προέρχονται από το 70% των 10.228 εκλογικών τμημάτων που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters ανέφερε περίπου την ίδια ώρα ότι παρατήρησε μεγάλες ουρές σε εκλογικά τμήματα στο Παρίσι. Οι κάλπες θα παρέμεναν ανοιχτές μέχρι τις 19.00 (20.00 ώρα Ελλάδας).

Στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού κόμματος το 2012 συμμετείχαν 2,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024