Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις κάλπες προσέρχονται χιλιάδες μηχανικοί

Στις κάλπες προσέρχονται χιλιάδες μηχανικοί

Συνολικά 2.717 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), στις εκλογές των διπλωματούχων μηχανικών που πραγματοποιούνται την Κυριακή.

Συνολικά 2.717 υποψήφιοιθα διεκδικήσουν την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), στις εκλογές των διπλωματούχων μηχανικών που πραγματοποιούνται την Κυριακή.

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 8 το πρωί 102.000 μηχανικοί και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Μέχρι στιγμής η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά τόσο στην Αθήνα (ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ«Σπύρος Λούης», Μαρούσι), όσο στη Θεσσαλονίκη(περίπτερο 4 της HELEXPO A.E., Εγνατία 154) και σε άλλες 60 πόλεις της χώρας.

H συμμετοχή είναι αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη διαδικασία του 2013.

Εικοσιένας συνδυασμοί υποψηφίων και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των μηχανικών για εκλογή στις 155 έδρες τηςΚεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Οι περισσότεροι από τους συνδυασμούς έχουν θέσει υποψηφιότητα και για τις εννέα επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 45 έδρες συμμετέχουν στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και τα πειθαρχικά συμβούλια του Επιμελητηρίου.

Ακόμη 14 συνδυασμοί ή συνασπισμοί συνδυασμών και ένας μεμονωμένος υποψήφιος κατέθεσαν υποψηφιότητα για εκλογή μόνο στις επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ.Στασινός κάλεσε όλους τους μηχανικούς να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία ώστε να δώσουν δύναμη με τη ψήφο τους στο ΤΕΕ για να μπορέσει πιο ενισχυμένο να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου.

Όπως είπε, ίσως είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση, καθώς δεν υπάρχουν δουλειές, η πτώση της οικοδομής έχει φτάσει στο εκπληκτικό ποσοστό του 95% και ο κλάδος μαστίζεται από την ανεργία!

Στο εκλογικό κέντρο του ΟΑΚΑ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έχει θητεύσει στο παρελθόν στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024