Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λομπίστα των Τούρκων θέλει ο Τραμπ ως σύμβουλο εθνικής ασφάλειας

Λομπίστα των Τούρκων θέλει ο Τραμπ ως σύμβουλο εθνικής ασφάλειας

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας στον αντιστράτηγο εν αποστρατεία Μάικλ Φλιν, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του γραφείου του νέου προέδρου. Ο Φλιν διατηρεί ειδική σχέση με την Τουρκία του Ερντογάν.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας στον αντιστράτηγο εν αποστρατεία Μάικλ Φλιν, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του γραφείου του Τραμπ.

Ο Φλιν, ο οποίος συμβούλευε τον Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας κατά την προεκλογική εκστρατεία του τότε υποψηφίου για την προεδρία, είναι πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Αμυνας (DIA) των ΗΠΑ.

Εμφανίζεται ως λομπίστας των Τούρκων, καθώς έχει ιδρύσει εταιρεία συμβούλων, η οποία συνεργάζεται με τούρκο επιχειρηματία και φίλο του προέδρου Ερντογάν προκειμένου να προωθεί τα συμφέροντα της χώρας του στις ΗΠΑ.

Πρόσφατα άλλωστε είχε αρθρογραφήσει υπέρ της έκδοσης του Γκιουλέν στην Τουρκία, εκθειάζοντας τον Ερντογάν.

Στο ίδιο άρθρο, κατέκρινε την πολιτική που ακολούθησε ο Ομπάμα έναντι της Τουρκίας, την οποία ο ίδιος θεωρεί χώρα «ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ», και ζητούσε να δοθεί προτεραιότητα στις σχέσεις μαζί της αφού, εκτός των άλλων, είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε σπεύσει να συγχαρεί τον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ και ήταν ένας από τους 30 ηγέτες που συνομίλησαν τηλεφωνικά μαζί του μετά την εκλογή του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024