Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαιώνει το ΝΑΤΟ πως τούρκοι στρατιωτικοί ζήτησαν άσυλο από μέλη του

Επιβεβαιώνει το ΝΑΤΟ πως τούρκοι στρατιωτικοί ζήτησαν άσυλο από μέλη του

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε πως -αδιευκρίνιστος- αριθμός τούρκων στρατιωτικών που σταθμεύουν σε βάσεις άλλων χωρών της Συμμαχίας υπέβαλαν αίτημα ασύλου μετά τους «διωγμούς» της κυβέρνησης Ερντογάν στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου. Το ΝΑΤΟ δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, όμως τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύματα ήθελαν Τούρκους να ζητούν άσυλο και στη Γερμανία.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε πως -αδιευκρίνιστος- αριθμός τούρκων στρατιωτικών που σταθμεύουν σε βάσεις άλλων χωρών της Συμμαχίας υπέβαλαν αίτημα ασύλου μετά τους «διωγμούς» της κυβέρνησης Ερντογάν στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Το ΝΑΤΟ δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, όμως τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύματα ήθελαν Τούρκους να ζητούν άσυλο και στη Γερμανία.

Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ περιορίστηκε την Παρασκευή στην επιβεβαίωση ότι «κάποιοι τούρκοι αξιωματικοί που εργάζονται στη δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ έχουν ζητήσει άσυλο από τις χώρες στις οποίες εργάζονται».

Ο Στόλτενμπεργκ αρνήθηκε να μιλήσει πιο συγκεκριμένα, για αριθμό ή τις χώρες στις οποίες υποβλήθηκαν τα αιτήματα, περιοριζόμενος στο ότι κάθε αίτημα θα εξεταστεί ξεχωριστά.

Κατά κανόνα, οι τουρκικές Αρχές ξηλώνουν και ξεκινούν διώξεις σε βάρος στρατιωτικών που υποστηρίζουν ότι έχουν σχέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν, το οποίο θεωρούν υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Οι σχετικές διώξεις είχαν ξεκινήσει από τις ένοπλες δυνάμεις και γρήγορα επεκτάθηκαν σε κάθε τομέα της τουρκικής κρατικής μηχανής, έχοντας πλέον φτάσει τις δεκάδες χιλιάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024