ΠΦΣ: Καθοριστικός ο ρόλος των φαρμακοποιών στην ορθή χρήση των αντιβιοτικών
Με αφορμή την σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τη χρήση των Αντιβιοτικών, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζει πως όλοι οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της ενημέρωση του κοινού για την αποφυγή της υπερκατανάλωσης.
Με αφορμή την σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τη χρήση των Αντιβιοτικών, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζει πως όλοι οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της ενημέρωση του κοινού για την αποφυγή της υπερκατανάλωσης.
Διαβάστε επίσης:
- Υπερκατανάλωση αντιβιοτικών στην Ελλάδα – Καλπάζει η μικροβιακή αντίσταση
- ΚΕΕΛΠΝΟ: Η συμβολή όλων μπορεί να διασώσει τα πολύτιμα αντιβιοτικά
«Η υπερκατανάλωση συνδέεται άμεσα με την δημιουργία μικροβιακής αντοχής. Οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιβιοτικά είναι ευάλωτοι στο να αποικιστούν ή να εμφανίσουν λοίμωξη από ανθεκτικά παθογόνα. Επίσης αποτελούν την δεξαμενή από την οποία πιθανότατα θα μεταδοθούν ανθεκτικά μικρόβια στο οικείο περιβάλλον ή στους συν-νοσηλευόμενους με αυτούς ασθενείς», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ο ΠΦΣ σημειώνει ότι, οι φαρμακοποιοί έχουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, αλλά για τη επιτυχία αυτής της δράσης χρειάζεται η συνεργασία όλων των επαγγελματιών υγείας.
health.in.gr
- Ιράν: Πώς ο «έλληνας ιστορικός Πλούταρχος» προέβλεψε την παρακμή της αμερικανικής αυτοκρατορίας
- Χιλή: Συνελήφθη πρώην στρατιωτικός καταδικασμένος για τη δολοφονία του τραγουδιστή Βίκτορ Χάρα
- Ιράν: Ο Τραμπ αφήνει «χώρο» για διαπραγματεύσεις, αλλά «διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι»
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442