Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ - συνομιλίες του με ξένους ηγέτες

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ – συνομιλίες του με ξένους ηγέτες

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε να συναντηθεί με τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ. Δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία. Ο Τραμπ θα συναντήσει επίσης την Πέμπτη τον ιάπωνα πρωθυπουργό -πρώτο ηγέτη που βλέπει μετά την κάλπη- ενώ ανακοινώθηκε πως έχει μιλήσει με 29 ξένους ηγέτες, μεταξύ τους και με τον Μεξικανό πρόεδρο.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε να συναντηθεί με τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ. Δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία.

Ο Τραμπ πρόκειται την Πέμπτη να έχει την πρώτη συνάντησή του με ξένο ηγέτη μετά την εκλογή του -πρόκειται για τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Σχετικά με τη συνάντηση με τον Μπαν Γκι-Μοουν, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς
ανέφερε πως ο Τραμπ «δέχθηκε να συναντηθούν», διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία.

Παράλληλα, το επιτελείου του Τραμπ ανέφερε πως ο εκλεγείς πρόεδρος έχει μιλήσει με 29 ξένους ηγέτες, μεταξύ τους και με τον πρόεδρο του Μεξικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο εκλεγείς αντιπρόεδρος Μάικλ Πενς έχουν μεταξύ άλλων συνομιλήσει τηλεφωνικά μετά την κάλπη με τον μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο, τον σαουδάραβα βασιλιά Αμπντάλα και τον ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Για κάποιους από τους ηγέτες με τους οποίους έχει συνομιλήσει το νέο προεδρικό δίδυμο είχαν ήδη εκδοθεί ανακοινώσεις, όπως τους προέδρους Ρωσίας και Κίνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024