Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kαι επίσημα υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές ο Μακρόν

Kαι επίσημα υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές ο Μακρόν

Ο τέως υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του Ολάντ, Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, το 2017. «Είμαι έτοιμος, θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές» είπε. Είναι από τα λίγα πρόσωπα που μπορούν να δώσουν ελπίδα στην κεντροαριστερά.

Ο τέως υπουργός Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, το 2017. «Είμαι έτοιμος, θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές» είπε.

Ο Μακρόν παραιτήθηκε από το υπουργείο τον Αύγουστο, εκφράζοντας τη βούληση «να οικοδομήσει ένα σχέδιο» για «να μεταμορφώσει τη χώρα από την επόμενη χρονιά».

«Η χώρα μας δικαιούται να πάρει το ρίσκο […] Είμαι αποφασισμένος να κάνω τα πάντα ώστε οι αξίες μας, οι ιδέες μας, η δράση μας να μπορέσουν να μεταμορφώσουν της Γαλλία από την επόμενη χρονιά» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά, ανοίγοντας τότε την «προεδρική» συζήτηση.

Ο 38χρονος πολιτικός θεωρείται από τα λίγα πρόσωπα που θα μπορούσαν να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος να περάσει σε β’ γύρο προεδρικών εκλογών, ανατρέποντας την παγιωμένη εικόνα όλων των δημοσκοπήσεων που θέλουν τη μάχη του 2017 να δίνεται μεταξύ του υποψηφίου της κεντροδεξιάς και της Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου.

Στην κεντροδεξιά υπάρχουν 7 υποψήφιοι, ωστόσο, τη μάχη δίνουν κυρίως δύο: ο τέως πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην υπουργός Αλέν Ζιπέ.

Ο ίδιος ο Ολάντ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητά του βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024