Προσφυγή της ΔΕΗ στο ΣτΕ κατά των δημοπρασιών ΝΟΜΕ
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών (ΝΟΜΕ) λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα η ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ και επιβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές της επιχείρησης.
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών (ΝΟΜΕ) λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα η ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ και επιβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές της επιχείρησης.
Στις δημοπρασίες συμμετέχουν προμηθευτές ανταγωνιστές της ΔΕΗ προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις φθηνότερες πηγές ηλεκτροπαραγωγής και να τονωθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Η πρώτη δημοπρασία πραγματοποιήθηκε ήδη με τιμή εκκίνησης στα 37,37 ευρώ ανά μεγαβατώρα και απορροφήθηκε το σύνολο της ενέργειας που ήταν σε προσφορά.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ η τιμή, που καθορίστηκε διοικητικά, είναι χαμηλότερη από το κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα η επιχείρηση να ζημιώνεται.
Η ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε σήμερα ότι προσυπογράφει την προσφυγή της ΔΕΗ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών.
«Με δεδομένο το γεγονός ότι από την πρώτη κιόλας δημοπρασία πακέτου λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής, η ΔΕΗ βγήκε σφόδρα ζημιωμένη – αφού η μέση τιμή της δημοπρατηθείσας ενέργειας υπήρξε σαφώς κάτω από το κόστος παραγωγής της – αλλά και με τα όσα επιφυλάσσονται για τις επόμενες διαδικασίες, η ΓΕΝΟΠ προσδίδει θετικό πρόσημο στην υποβληθείσα προσφυγή της Διοίκησης της ΔΕΗ, με προσδοκία και σαφή στόχο να αποσοβηθούν τα χειρότερα τα οποία δυστυχώς και είναι εκείνα που δύνανται να οδηγήσουν την Επιχείρηση στην πλήρη κατάρρευση», αναφέρει η Ομοσπονδία.
Επίσης, η ΓΕΝΟΠ εκτιμά ότι «η προσφυγή στο ΣτΕ μπορεί και πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας της διαδικασίας των δημοπρασιών, ώστε και να πετύχουν τον στόχο τους αλλά και να αποτραπούν τα σοβαρά προβλήματα που διαφαίνονται στον εφοδιασμό της αγοράς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
- Στις φλόγες λεωφορείο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Γιατί περνάμε τόσες ώρες με τα smartphones «αγκαλιά»;
- Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλές προσδοκίες από τους εμπόρους – Τι ζητούν από την κυβέρνηση
- Σε εξέλιξη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, καίει σε δύο εργοστάσια – Τοξικός καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442