Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ισχύ τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ομπάμα

Σε ισχύ τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ομπάμα

Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, απαγόρευση συγκεντρώσεων και κλειστοί κεντρικοί οδικοί άξονες, συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα. Τα έκτακτα μέτρα ασφάλειας θα ισχύσουν ώς την Τετάρτη.

Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, απαγόρευση συγκεντρώσεων και κλειστοί κεντρικοί οδικοί άξονες, συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα. Τα έκτακτα μέτρα ασφάλειας θα ισχύσουν ώς την Τετάρτη.

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων ισχύει ώς το απόγευμα της Τετάρτης. Καλύπτει το κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά σε μεγάλη ακτίνα, καθώς και όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις του, από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου διαμένει.

Ουσιαστικά, το μόνο κομμάτι της Αθήνας στο οποίο δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες είναι η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί θα επιτηρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι με αφετηρία το Πολυτεχνείο και προορισμό την αμερικανική πρεσβεία, το απόγευμα της Τρίτης (από ώρα 17.00 και μετά) έχουν προγραμματιστείδιαδοχικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Παράλληλα, και στις 18:30 της ΤρίτηςΕΕΔΥΕ, ΠΑΜΕ, σωματεία εργαζομένων και φοιτητές οργανώνουν ανάλογη συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Πιο αναλυτικά, η σχετική αστυνομική απαγόρευση θα ισχύσει:

  • Μέχρι και ώρα 15:00 της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, στην περιοχή του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς Καβουρίου-δεξιά Αθηνάς-συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των οδών αυτών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.
  • Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτη στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας)-συνέχεια Νικολάου Γκύζη-δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη-συνέχεια Κεδρηνού-αριστερά Πανόρμου-αριστερά Κηφισίας-δεξιά Κατεχάκη-συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου-δεξιά Κοκκινοπούλου-συνέχεια Γκανογιάννη-συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου-συνέχεια Ούλωφ Πάλμε-συνέχεια Υμηττού-συνέχεια Ηλία Ηλιού-δεξιά Αμβροσίου Φραντζή-αριστερά Καλλιρρόης-συνέχεια Π. Τσαλδάρη-δεξιά Πειραιώς-δεξιά Ερμού-αριστερά Αγίων Ασωμάτων-δεξιά Ερμού-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-συνέχεια Αμερικής-συνέχεια Λυκαβηττού-αριστερά Σόλωνος-δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, και από τις δύο πλευρές των δρόμων αυτών, καθώς και σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, όπως και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
    • Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας)-συνέχεια Νικολάου Γκύζη-δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη-συνέχεια Κεδρηνού-αριστερά Πανόρμου-αριστερά Κηφισίας-δεξιά Κατεχάκη-συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου-δεξιά Κοκκινοπούλου-συνέχεια Γκανογιάννη-συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου-συνέχεια Ούλωφ Πάλμε-συνέχεια Υμηττού-συνέχεια Ηλία Ηλιού-δεξιά Αμβροσίου Φραντζή-αριστερά Καλλιρρόης-συνέχεια Π. Τσαλδάρη-δεξιά Πειραιώς-δεξιά Ερμού-αριστερά Αγίων Ασωμάτων-δεξιά Ερμού-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-συνέχεια Αμερικής-συνέχεια Λυκαβηττού-αριστερά Σόλωνος-δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), καθώς και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, και στις δύο πλευρές των δρόμων αυτών, καθώς και σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, όπως και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
    • Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως)-δεξιά Λ. Ποσειδώνος-δεξιά Επαμεινώνδα-συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη-δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

      Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λεκανοπέδιο Τρίτη και Τετάρτη

      Όπως ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ, κατά το διήμερο (15 και 16 Νοεμβρίου) της επίσημης επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

      Οι ρυθμίσεις αυτές «θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

      Απαγόρευση και από το Λιμενικό

      Στο μεταξύ, λόγω της διαμονής του Μπαράκ Ομπάμα σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, δεν επιτρέπεται έως τις 15.00 της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Καβουριού.

      Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

      Sports in

      8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

      Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

      Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

      in.gr | Ταυτότητα

      Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

      Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

      Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

      Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

      Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

      ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

      Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

      ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

      Τρίτη 16 Απριλίου 2024