ΚΕΕΛΠΝΟ: Συγγνώμη για τις πρακτικές διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών
Δημόσια συγγνώμη ζήτησε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ για τις παλιές πρακτικές του οργανισμού που οδήγησαν σε διαπόμπευση 11 οροθετικών γυναικών.
Δημόσια συγγνώμη ζήτησε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ για τις παλιές πρακτικές του οργανισμού που οδήγησαν σε διαπόμπευση 11 οροθετικών γυναικών.
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσε σήμερα, Τρίτη, ως μάρτυρας στη δίκη υπεράσπισης των 11 οροθετικών γυναικών που είχαν συλληφθεί το 2012 με την κατηγορία ότι εκδίδονταν και μετέδιδαν τον ιό του HIV/AIDS.
Ο κ. Ρόζενμπεργκ στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι «ο σεβασμός του ιατρικού απορρήτου και των ατομικών δικαιωμάτων του ασθενούς βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής του ΚΕΕΛΠΝΟ για την προστασία της Δημόσιας Υγείας». Και για άλλη μια φορά ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τις παλιές πρακτικές του Οργανισμού που οδήγησαν σε διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών.
Υπενθυμίζεται ότι το 2012 είχαν συλληφθεί συνολικά 32 γυναίκες για σκοπούμενη σωματική βλάβη, ως εκδιδόμενες οροθετικές και φωτογραφίες και λοιπά προσωπικά δεδομένα τους είχαν δοθεί στη δημοσιότητα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Από αυτές, οι οκτώ έχουν αθωωθεί, ενώ 11 αντιμετωπίζουν κατηγορίες και η δίκη τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Να σημειωθεί ότι, μια εκ των
συλληφθεισών γυναικών είχε θέσει τέρμα στη ζωή της το Νοέμβριο του 2014, μη αντέχοντας τη δημόσια διαπόμπευση.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Δανία: Ένας πολίτης σκοτώθηκε και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα πυρά ενόπλου – Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη
- Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ: Προβάδισμα με δύο εντυπωσιακά γκολ του Ζότα Σίλβα (vid)
- Κίνδυνος κλιμάκωσης στο Ιράν – Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροσκάφη στο Ισραήλ, οι Φρουροί απειλούν το αμερικανικό ναυτικό
- Στεγαστική πολιτική: Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις – Ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση του ΠΑΝΣΥΠΟ
- Πώς το ισχυρότερο αγροτικό λόμπι στην Ευρώπη «έθαψε» τη νομοθεσία της ΕΕ για τα φυτοφάρμακα
- Χάντμπολ: Ο Σμιτ μετά τα 1100 γκολ στη Γερμανία έπιασε λιμάνι καθώς ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό
- Λένα Ζευγαρά: Κάνει προεκλογική εκστρατεία με το νέο της τραγούδι «Θα, θα»
- Πυροσβεστική: Ρεκόρ με 13 συλλήψεις σε ένα διήμερο για εμπρησμούς από αμέλεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442