Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα

Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα

Χειροβομβίδα στον φρουρό της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, επί της βασ. Σοφίας 7 απέναντι από τη Βουλή, πέταξαν στις 4:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Αποτέλεσμα ήταν να τον τραυματίσουν ελαφρά στον μηρό. Όπως προέκυψε, η κλεμμένη μοτοσικλέτα ίδιου τύπου που βρέθηκε αργότερα στα Εξάρχεια δεν σχετίζεται με την υπόθεση. Αντιθέτως, εξετάζονται τα υπολείμματα της χειροβομβίδας. Δείτε φωτορεπορτάζ.

Χειροβομβίδα στον φρουρό της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα πέταξαν στις 4:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, μαύρου χρώματος, και φορούσαν κράνη.

Η αμυντικού τύπου χειροβομβίδα εξερράγη σε απόσταση περίπου τριών μέτρων από την αλεξίσφαιρη σκοπιά. Ο 33χρονος ειδικός φρουρός τραυματίστηκε ελαφρά στον μηρό από τα θραύσματα και διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., σώθηκε γιατί μισοάνοιξε την πόρτα της σκοπιάς να δει τι συμβαίνει όταν αντιλήφθηκε την ύποπτη μοτοσικλέτα και δεν βγήκε έξω στον δρόμο. Ο ίδιος αναμένεται να δώσει κατάθεση εντός της ημέρας στην Αντιτρομοκρατική, που ανέλαβε την υπόθεση.
{{{ map }}}
Στο σημείο, επί της βασιλίσσης Σοφίας 7 απέναντι από τη Βουλή, έσπευσαν πυροτεχνουργοί και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, που απέκλεισαν προσωρινά την κυκλοφορία στη Βασ. Σοφίας και την Ακαδημίας.

Από το σημείο της επίθεσης περισυλλέχθηκαν η περόνη, η κεφαλή και ο μοχλός απελευθέρωσης της χειροβομβίδας, που εξετάζονατι στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία και στις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν σε κτίρια και σημεία της περιοχής και πιθανότατα έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών. Επίσης, λαμβάνουν καταθέσεις και από τους αστυνομικούς-σκοπούς στην απέναντι είσοδο της Βουλής.

Πάντως, η αρχικά ύποπτη, κλεμμένη μοτοσικλέτα ίδιου τύπου που βρέθηκε το πρωί στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος, εξετάστηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου διαπιστώθηκε ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εξήγηση του Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ για το επεισόδιο μετά το Φενέρ-Μονακό

Ο Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έλαβε χώρα μετά τη λήξη του Game 4 ανάμεσα στη Φενέρ και τη Μονακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024